Θυμάμαι μερικά χρόνια πριν, στη διάρκεια ενός ταξιδιού μου στη μαγευτική Cortina d’ Ampezzo την προσοχή μου είχαν τραβήξει τα μικρά και μεγάλα μαγαζιά στο κέντρο του λαμπερού spot τα οποία πουλούσαν πανετόνε και άλλα πολλά γλυκά σε ευφάνταστες συσκευασίες. Ο κόσμος, όσοι δηλαδή είχαν «κατέβει» από τις θεαματικές βουνοκορφές – οι Δολομίτες είναι μαγευτικοί – ντυμένοι ακόμα με τις στολές του σκι έκαναν ουρές για να αγοράσουν το κλασικό ιταλικό γλυκό με το λευκό γλάσσο, τα κεράσια, τα βατόμουρα και τούρτες από μαύρη σοκολάτα. Οι γλυκές δημιουργίες αυτή την εποχή έχουν την τιμητική τους. Οι διασημότεροι pastry chefs στον κόσμο περνούν ατέλειωτες ώρες στα εργαστήριά τους, προσπαθώντας να φτιάξουν τα πιο εύγευστα αλλά και εντυπωσιακά στην εμφάνιση γλυκίσματα. Τα καταστήματα στην Cortina μα και εκείνα στη Ρώμη, στο Μιλάνο, στο Τορίνο και άλλες περιοχές στην Ιταλία παρουσιάζουν τις γλυκές τους δημιουργίες στις βιτρίνες με τέτοιο τρόπο που μοιάζουν με κοσμήματα. Στη Βιέννη, την πόλη της Αυστρίας με τον ωραιότερο, πλέον παραμυθένιο στολισμό στον πλανήτη (και τις καλύτερες βέβαια όπερες και κλασικές μουσικές που μας ακολουθούν παντού) μία σοκολάτα Βιεννουά (με πλούσια σαντιγί και τριμμένη μαύρη σοκολάτα στην κορυφή) συνοδεύεται από το Rehrucken, το σοκολατένιο κέικ – σκαντζόχοιρος (έτσι μοιάζει εμφανισιακά), μπισκότα βανίλιας και σοκολατένιους κορμούς Χριστουγέννων. Στη Βιέννη μπορείτε να απολαύσετε τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα γλυκά, μέσα από αίθουσες ζαχαροπλαστείων, café ή εστιατορίων που σας γυρίζουν στο παρελθόν. Τότε που κυκλοφορούσαν όμορφες πριγκίπισσες με άμαξες στην πόλη. Οι άμαξες υπάρχουν ακόμα όπως και οι μελωδίες από τα βαλς του Γιόχαν Στράους. Δοκιμάζετε christmas cake, ακούγοντας τον Γαλάζιο Δούναβη. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε
Ή εγγραφείτε
Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ