Το 7-0 της Μάντσεστερ Σίτι πριν από μερικές μέρες απέναντι στη Λιντς δεν είναι ένα απλό αποτέλεσμα. Ετσι κι αλλιώς ένα τόσο μεγάλο αποτέλεσμα δεν είναι απλό. Αλλά η παρουσία του Πεπ Γκουαρντιόλα από τη μία πλευρά και του Μαρσέλο Μπιέλσα από την άλλη το κάνει ακόμα πιο ιδιαίτερο. Ηταν μεγάλη η κουβέντα πέρσι, όταν και η Λιντς του Αργεντινού εμφανίστηκε στην Premier League, για το ποιος προπονητής θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τον Πεπ με τον ίδιο τρόπο που εκείνος αντιλαμβάνεται το ποδόσφαιρο. Και όλοι συζητούσαν για μια ιστορία από τα παλιά.

Τότε που η Μπαρτσελόνα είχε στείλει σαν… μαθητευόμενο τον Πεπ στο σπίτι του Μπιέλσα. Για να μάθει, για να «ψηθεί» και για να αναλάβει την πρώτη ομάδα της Μπάρτσα, έχοντας δει τη δουλειά του αργεντινού προπονητή. Με λίγα λόγια; Ο Πεπ θεωρείται ένας μαθητής του Μαρσέλο Μπιέλσα. Αλλά το ποδόσφαιρο που πρεσβεύει ο Αργεντινός το πήρε ο Καταλανός και το πήγε πολλά βήματα μπροστά. Ο Γκουαρντιόλα άλλαξε το ποδόσφαιρο. Το αποδεικνύει σε κάθε ομάδα που δουλεύει.  

 Το βράδυ της Τρίτης η δική του Σίτι έφτασε τα 500 γκολ στα 209 ματς που είναι εκείνος στον πάγκο. Ανεπανάληπτο. Ασύλληπτο. Μοναδικό. Οπως ο ίδιος. Ο Γκουαρντιόλα για τους haters είναι απλά ένας προπονητής που έχει ένα τεράστιο μπάτζετ και διαχειρίζεται τους καλύτερους του κόσμου. Η πραγματικότητα όμως δεν είναι αυτή. Θα μπορούσε στη φετινή Σίτι να έχει τον Μέσι. Δεν το έκανε. Δεν έχει ανάγκη τους καλύτερους, γιατί μπορεί ο ίδιος να «παράγει» τους καλύτερους. Στα χέρια του έγιναν κορυφαίοι του είδους τους παίκτες όπως ο Κανσέλο, ο Μπερνάντο Σίλβα, ο Ζιντσένκο, ο Ντε Μπρόινε, ο Στέρλινγκ. Και οι ήδη «φτιαγμένοι» απλά απογειώθηκαν. Ο Πεπ είναι ο καλύτερος προπονητής σίγουρα της γενιάς του, πιθανόν και όλων των εποχών. Και ως τέτοιο θα τον θυμόμαστε.