Με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου η Νομική Βιβλιοθήκη και το Ιδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΙΜΔΑ), με αφορμή την έκδοση του τιμητικού τόμου για τον εκλιπόντα καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Σταύρο Τσακυράκη, διοργάνωσαν εκδήλωση με θέμα «Ανθρώπινα δικαιώματα σε καιρούς ανελεύθερων δημοκρατιών».

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Λίνος-Αλέξανδρος Σισιλιάνος, τέως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και αντιπρόεδρος του ΙΜΔΑ.

Ομιλητές ήταν διακεκριμένα πρόσωπα από τον χώρο της νομικής επιστήμης, και συγκεκριμένα οι Νίκος Αλιβιζάτος, ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Χριστόφορος Αργυρόπουλος, δικηγόρος, πρώην πρόεδρος Ενωσης Ελλήνων Ποινικολόγων, Παναγιώτης Βογιατζής, référendaire Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Ελεούσα (Λούση) Κιουσοπούλου, δικηγόρος, εταίρος δικηγορικής εταιρείας Αλιβιζάτος-Κιουσοπούλου & Συνεργάτες, Χρήστος Λ. Ροζάκης, τέως αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαριαλένα Τσίρλη, registrar, Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.