Η FIFA και ο επικεφαλής της Τζιάνι Ινφαντίνο επανέρχονται δριμύτεροι προκειμένου να πείσουν τα μέλη της ποδοσφαιρικής οικογένειας πως η μείωση του κύκλου των Παγκοσμίων Κυπέλλων στα δύο χρόνια είναι προς το οικονομικό τους συμφέρον.  

Στηριζόμενη στα στοιχεία της εταιρείας Nielsen, η οποία ειδικεύεται στην έρευνα μάρκετινγκ σε παγκόσμιο επίπεδο, η FIFA προβλέπει σαφή αύξηση των εσόδων αν το Μουντιάλ διεξάγεται κάθε δύο χρόνια.

Η αύξηση είναι της τάξης των 3,9 δισ. ευρώ και τα συνολικά έσοδα που θα έχει η FIFA υπολογίζονται στα 10,1 δισ. ευρώ. Πρόκειται για μια τεράστια οικονομική πίτα, κομμάτια της οποίας θέλει να μοιράσει ο Τζιάνι Ινφαντίνο στις εθνικές ομοσπονδίες μέσω ενός ταμείου αλληλεγγύης. Αυτή η νέα οντότητα θα πιστωθεί με 3,1 δισ. ευρώ τα πρώτα τέσσερα χρόνια και κάθε ομοσπονδία θα λαμβάνει περίπου 14 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα. Η FIFA απευθύνεται στις φτωχότερες ομοσπονδίες, για τις οποίες το συγκεκριμένο ποσό είναι μια πολύ μεγάλη βοήθεια που σίγουρα θα επηρεάσει την επιλογή της σε μια ενδεχόμενη ψηφοφορία.

Γ.Ν.