Η νίκη του Γκαμπριέλ Μπόριτς στις εκλογές για την προεδρία της Χιλής, έστρεψε το ενδιαφέρον και στην ελληνικής καταγωγής σύντροφό του Ιρίνα Καραμάνος. Είναι ζευγάρι εδώ και δυόμισι χρόνια, όμως έγινε γνωστή μόλις πριν από λίγες εβδομάδες όταν ανέβηκε στη σκηνή για να τον συνοδεύσει σε πολιτική του ομιλία. Μάλιστα, κάποιοι τον κατηγόρησαν ότι αύξησε τις δημόσιες εμφανίσεις μαζί της λίγο πριν από τις κάλπες θέλοντας να κερδίσει τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους που προτιμούν τον υποψήφιο πρόεδρο να συνοδεύεται.

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο Μπόριτς άνοιξε την πόρτα του σπιτιού στην εκπομπή «Si yo fuera Presidente» και ανάμεσα σε πολλά ρωτήθηκε για την προσωπική του ζωή. «Είμαι με μία σύντροφο που λατρεύω εδώ και δυόμισι χρόνια», απάντησε.

Πάντως, η 32χρονη Ιρίνα Καραμάνος, που έχει σπουδάσει Ανθρωπολογία και Επιστήμες Επικοινωνίας στη Γερμανία, θέλει να αλλάξει τα δεδομένα της «πρώτης κυρίας» στη Χιλή. «Η θέση της πρώτης κυρίας αξίζει να επανεξεταστεί γιατί βρισκόμαστε σε διαφορετικούς καιρούς, πολλά πράγματα έχουν αλλάξει και πρέπει να ξανασκεφτούμε τη δύναμη και τις σχέσεις που προκύπτουν από αυτήν» δήλωσε η Ιρίνε. Ο πατέρας της Χόρχε Καραμάνος, ήταν επί χρόνια επικεφαλής της ελληνικής κοινότητας του Σαντιάγο.