Covid Free πτήσεις προτείνει το αφεντικό της Ryanair

Μόνο τα εμβολιασμένα άτομα θα πρέπει να επιτρέπεται να πετούν, είπε ο επικεφαλής της Ryanair Μάικλ Ο’ Λίρι, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση στους μη εμβολιασμένους αποκαλώντας τους «ανόητους» («idiots»), σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Telegraph». Το αφεντικό της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της Ευρώπης απέρριψε από τη μια τα υποχρεωτικά προγράμματα εμβολιασμού κατά του Covid-19 που εφαρμόζονται στην Αυστρία και τη Γερμανία, αλλά είπε ότι οι Αρχές θα πρέπει αντ’ αυτού να «κάνουν δύσκολη τη ζωή» για όσους αρνούνται να κάνουν τα εμβόλια χωρίς να υπάρχει βάσιμος λόγος, ανέφερε η βρετανική εφημερίδα.

Αναιμική παραμένει η ζήτηση στις αναδυόμενες

Οι αναδυόμενες αγορές θα αντιμετωπίσουν προκλήσεις στη διαχείριση της οικονομικής ανάκαμψης, αλλά η Ασία είναι πιθανό να τα πάει καλύτερα από άλλες περιοχές, σύμφωνα με τη Moody’s Investor Service. Καθώς τα ποσοστά εμβολιασμού εξακολουθούν να υστερούν και η παραλλαγή Ομικρον έχει αρχίσει να εξαπλώνεται παγκοσμίως, η ζήτηση δεν έχει επιστρέψει ακόμη στα προ της πανδημίας επίπεδα για πολλές αναδυόμενες αγορές, ανέφερε η εταιρεία.

Ανεβάζει στροφές η κτηματαγορά στις ΗΠΑ

Αύξηση της τάξεως του 7,1% εκτιμάται ότι θα σημειώσουν φέτος οι πωλήσεις κατοικιών στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2021, σύμφωνα με τη Fannie Mae. Την επόμενη όμως διετία αναμένεται μείωση των πωλήσεων, λόγω περιορισμένης προσφοράς και αύξησης των επιτοκίων που θα ανεβάσουν και το κόστος δανεισμού για την αγορά κατοικίας. Η Fannie Mae αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις για αύξηση 5,3% των πωλήσεων κατοικιών, καθώς αναμένει ισχυρή άνοδο στις αγορές κατοικιών μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Θολώνει το success story της Top Glove

Οι μετοχές της Top Glove, του μεγαλύτερου κατασκευαστή ιατρικών γαντιών στον κόσμο, έχουν υποχωρήσει σημαντικά χάνοντας το μεγαλύτερο μέρος των κερδών που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς οι αναλυτές γίνονται πιο απαισιόδοξοι για τις προοπτικές της εταιρείας. Οι μετοχές της εταιρείας στο χρηματιστήριο της Μαλαισίας έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 60% φέτος.