Ο Νίκος Βούτσης ζήτησε «μία κυβέρνηση στην οποία ή θα συμμετέχουν ή θα τη στηρίζουν και άλλα κόμματα». Γιατί «αυτό το ζήτημα έχει τεθεί πια με όρους κοινωνίας και δεν μπορούν οι άλλες δυνάμεις να υπεκφεύγουν», τοποθετώντας ανάμεσα σ’ αυτές και το ΚΙΝΑΛ. Εφόσον πάντως στις ψήφους των 270.706 που πήγαν στις κεντροαριστερές εσωκομματικές ο αριστερός σοφός διάβασε απαίτηση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, κι όχι εντολή στο κόμμα να ξανακερδίσει την παλιά του θέση στον δικομματισμό, χρειάζεται σίγουρα γυαλιά.

Μύδια

Για έβδομη φορά μέσα σε ενάμιση χρόνο, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή – για την ακρίβεια ο Σωκράτης Φάμελλος την κατέθεσε – με θέμα τις απώλειες του κλάδου των μυδοκαλλιεργειών. Η αξιωματική αντιπολίτευση μεριμνά για τους 300 επαγγελματίες του Θερμαϊκού Κόλπου οι οποίοι πλήττονται άμεσα, και θέλω να το καταθέσω στα πρακτικά. Για να μη λέτε ότι η Κουμουνδούρου δεν κάνει παραγωγική αντιπολίτευση και προτιμά μόνο εκείνη που γίνεται με πτώματα.

Σχολεία

Δύο μέρες πριν κλείσουν τα σχολεία για διακοπές η Αθηνά Λινού ζήτησε να βάλουν λουκέτο αμέσως λόγω της «Ο». Αντιλαμβάνομαι την επιστημονική ανησυχία για τους ρυθμούς μετάδοσης της νέας μετάλλαξης. Ωστόσο, αν έπειτα από δύο χρόνια πανδημίας δεν έχουμε μάθει ακόμη να ζυγίζουμε τις ουσιαστικές επιπτώσεις των μέτρων που εισηγούμαστε – αν, π.χ., θεωρούμε ότι τα ανοιχτά μέχρι πρωίας κλαμπ ή τα γήπεδα είναι σημαντικότερα από τις ανοιχτές σχολικές αίθουσες – δεν έχουμε διδαχθεί τίποτα.

Σέλφι

«Ποια ακρίβεια; Πήγα προχθές σουπερμάρκετ και μου ζήτησαν επτά σέλφι». Δεν ξέρω κατά πόσο τα αιτήματα για σέλφι τα οποία δέχθηκε – σύμφωνα με τα λεγόμενά του στα ερτζιανά – ο Αδωνις Γεωργιάδης είναι ενδείξεις πολιτικής στήριξης. Υποθέτω όμως ότι, όπως κάθε πρωτοπόρος των σόσιαλ μίντια, ο υπουργός παίζει το παιχνίδι των νέων μέσων χωρίς να αφήνει τα dislikes να καταστρέψουν την αυτοπεποίθησή του. Για κάποιους είναι ωραία στον κόσμο του Meta.