Επιστροφή στο… μέλλον για τον αθλητισμό της χώρας. Οι ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, χθες το απόγευμα έμοιαζαν ως αναγκαίο κακό ιδιαίτερα σε μια μέρα που ανακοινώθηκαν περισσότερα από 9.000 κρούσματα στη χώρα. Η Ελλάδα μπαίνει σε μια περίοδο που θυμίζει το ξεκίνημα της πανδημίας του κορωνοϊού και ο αθλητισμός δεν θα μπορούσε παρά να αποτελεί μέρος των νέων σκληρών μέτρων, που έρχονται ως το τελευταίο στάδιο προκειμένου να μην έρθει ένα νέο γενικευμένο lockdown.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως η πληρότητα πέφτει από το 80% στο 10% με ανώτατο όριο 1.000 άτομα. Δηλαδή μια ομάδα που έχει ένα γήπεδο χωρητικότητας 4.000 θεατών, θα μπορεί να φιλοξενήσει έως 400 άτομα. Και όλα αυτά με τους ανθρώπους της κυβέρνησης να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά και να είναι έτοιμοι να διεξάγουν αγώνες κεκλεισμένων των θυρών σε περίπτωση που δεν τηρηθούν τα μέτρα. Είναι σίγουρα μία ακόμα «ζημιά» για τους συλλόγους σε όλα τα αθλήματα. Από τα επαγγελματικά έως τα ερασιτεχνικά.

Οι ομάδες παθαίνουν οικονομική ζημιά απ’ όλο αυτό, οι φίλαθλοι βρίσκονται και πάλι σε μια αμηχανία που θυμίζει τον πρώτο καιρό του κορωνοϊού. Και πλέον οι σύλλογοι έχουν μπροστά τους λίγο χρόνο για να καταστρώσουν ένα πλάνο για το ποιοι θα είναι εκείνοι που έχουν προτεραιότητα ώστε να παρακολουθούν αγώνα. Δεδομένα και εδώ θα υπάρξουν προβλήματα. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πληρώσει εισιτήριο διαρκείας, υπάρχουν γήπεδα που έχουν πληρότητα από διαρκείας έως και 50%. Πώς θα χωρέσουν όλοι αυτοί; Θα υπάρξει προτεραιότητα; Θα γίνεται επιλογή από αγώνα σε αγώνα; Θα αποζημιωθούν όσοι πλήρωσαν για να δουν 15-20 ματς, αλλά δεν θα δουν ούτε τα μισά απ’ αυτά; Θα υπάρξει μέριμνα για την επόμενη σεζόν; Είναι ερωτήματα που σίγουρα θα απασχολήσουν τους συλλόγους, την ώρα που η κυβέρνηση δεν φαίνεται τούτη την ώρα να νοιάζεται γι’ αυτά.