Η μετάλλαξη Ομικρον του κορωνοϊού σαρώνει όλη την Ευρώπη, ιδιαιτέρως δε τη Βρετανία, όπου καθημερινά σημειώνονται νέα ρεκόρ κρουσμάτων. Η Premier League δεν θα μπορούσε να μείνει αλώβητη, ειδικά από τη στιγμή που έχει πάρει την απόφαση να συνεχίσει κανονικά και στη διάρκεια των γιορτών τη δραστηριότητά της. Με βάση νέα στοιχεία, που δημοσιεύτηκαν χθες, κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας (20-26 Δεκεμβρίου) εντοπίστηκαν 103 περιπτώσεις παικτών και λοιπών εργαζομένων στη Λίγκα που προσβλήθηκαν από τον ιό. Ο αριθμός αυτός συνιστά νέο αρνητικό ρεκόρ, καθώς ξεπέρασε τα 90 κρούσματα που είχαν εντοπιστεί μία εβδομάδα νωρίτερα. Από τις 20 Δεκεμβρίου η Premier League πραγματοποιεί ξανά καθημερινά τεστ σε όλους τους παίκτες και τους υπαλλήλους της και μέχρι το βράδυ της Κυριακής είχε γίνει συνολικά 15.186. Μέσα στον Δεκέμβριο αναβλήθηκαν συνολικά 15 αναμετρήσεις, που θα πρέπει να γίνουν κάποια στιγμή, αλλά έτσι κι αλλιώς έχουν επιφέρει σημαντική αναστάτωση στο πρόγραμμα της Λίγκας. Σε αυτούς περιλαμβάνονται οι αποψινοί της Αρσεναλ με τη Γουλβς και της Λιντς με την Αστον Βίλα.

Αντίθετα η Λίβερπουλ θα δώσει κανονικά τον αγώνα της στο Λέστερ, καθώς οι τέσσερις παίκτες της που βρέθηκαν το προηγούμενο διάστημα θετικοί (Φαμπίνιο, Φαν Ντάικ, Τιάγκο Αλκάνταρα, Τζόουνς) επιστρέφουν. «Κάποιες ομάδες έχουν πραγματικό πρόβλημα με τον κορωνοϊό αυτή τη στιγμή. Εμείς είμαστε πραγματικά ευγνώμονες που έχουμε σχεδόν όλους τους παίκτες μας διαθέσιμους» δήλωσε ο Γιούργκεν Κλοπ.

Στον… πάγκο Σαλάχ, Χάαλαντ

Καθώς το 2021 εκπνέει σε λίγα 24ωρα, η Διεθνής Ενωση Ποδοσφαιρικής Ιστορίας και Στατιστικών (IFFHS) παρουσίασε τη, με βάση τα στοιχεία και τις εκτιμήσεις της, κορυφαία ενδεκάδα της χρονιάς. Εχει μέσα και Ρονάλντο και Μέσι και Λεβαντόφσκι και Εμπαπέ, όχι όμως τους Μοχάμεντ Σαλάχ και Ερλινγκ Χάαλαντ, που προφανώς δικαιούνται να αισθάνονται αδικημένοι. Η αλήθεια πάντως είναι πως δεν θα μπορούσαν να χωρέσουν όλοι, καθώς η ενδεκάδα καταρτίστηκε με βάση τις θέσεις στο γήπεδο (σε ένα σύστημα 4-3-3) και όχι τα ονόματα.

Τερματοφύλακας είναι ο «παγκίτης» στην Παρί, Ντοναρούμα, στην άμυνα οι Χακίμι, Μπονούτσι, Ρούμπεν Ντίας και Αλφόνσο Ντέιβις, στο κέντρο οι Ντε Μπρόινε, Ζορζίνιο και Μέσι και στην επίθεση οι Ρονάλντο, Εμπαπέ και Λεβαντόφσκι.

Προπονητής είναι ο Τόμας Τούχελ, ενώ οι επτά αναπληρωματικοί, που συμπληρώνουν την κορυφαία 18άδα, είναι οι Νόιερ, Αθπιλικουέτα, Σαλάχ, Χάαλαντ, Καντέ, Μαρκίνιος και Τόμας Μίλερ.