Παράταση κατά τέσσερις μήνες της προθεσμίας υλοποίησης εργασιών στον β’ κύκλο του προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον II», δίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Οπως ανακοινώθηκε, η παράταση κρίθηκε αναγκαία λόγω των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού και των μέτρων που ελήφθησαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα για τον περιορισμό της διασποράς του. Ειδικότερα, η απόφαση προβλέπει ότι για τις αιτήσεις που βρίσκονται στο στάδιο υπαγωγής, η προθεσμία αποδοχής της απόφασης υπαγωγής και υπογραφής της δανειακής σύμβασης (όπου απαιτείται) που λήγει στις 26 Δεκεμβρίου 2021, παρατείνεται αυτοδίκαια έως και τις 25 Απριλίου 2022. Αντίστοιχα η προθεσμία ολοκλήρωσης των έργων που εκπνέει στις 31 Δεκεμβρίου 2021 παρατείνεται αυτοδίκαια έως και τις 30 Απριλίου 2022.

Φλώρινα

Επεκτείνεται το δίκτυο φυσικού αερίου

Την έναρξη του έργου επέκτασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην ακριτική Φλώρινα αναμένεται να κηρύξει σήμερα το απόγευμα ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας σε ειδική εκδήλωση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο νέο δημοτικό πάρκο Φλώρινας. Το έργο της ανάπτυξης υποδομών διανομής φυσικού αερίου στη Φλώρινα είναι συνολικού προϋπολογισμού 20,9 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ) και συγχρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2014-2020. Ταυτόχρονα, μέσω του ΕΠΑνΕΚ έχει εξασφαλιστεί επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 20 εκατ. ευρώ για την 100% επιχορήγηση του κόστους της εσωτερικής εγκατάστασης 5.000 οικιακών και εμπορικών καταναλωτών που θα συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου στη Φλώρινα.

ΥΠΑΑΤ

Εργα 43 εκατ. για

την αγροτική οδοποιία

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνουν έργα αγροτικής οδοποιίας ύψους 43 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Πιο συγκεκριμένα υπεγράφη από τον γενικό γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του υπουργείου Δημήτρη Οδ. Παπαγιαννίδη, πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο της δράσης 4.3.4: «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020. Δικαιούχοι για την υποβολή των σχετικών προτάσεων είναι οι δήμοι της χώρας. Με τις πιστώσεις της πρόσκλησης θα χρηματοδοτηθούν έργα τα οποία αφορούν στη βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη ή κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, υλοποιούνται σε εκτός σχεδίου περιοχές και περιλαμβάνουν τσιμεντόστρωση ή ασφαλτόστρωση.