Την προέλευση τριών όπλων – ενός Hekler Koch, ενός Smith Wesson και ενός Glock – που είχε στη ζώνη ο 26χρονος γνωστός τράπερ «Light» σε βίντεο που ανάρτησε προ διημέρου σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης από κλαμπ στο Γκάζι ερευνούν πλέον οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, που προχώρησαν στη σύλληψη του ίδιου αλλά κι ενός φίλου του που δηλώνει ότι είναι ο μάνατζέρ του.   

Ο 26χρονος υποστήριξε ότι τα όπλα αυτά ήταν ψεύτικα και χρησιμοποιήθηκαν για το γύρισμα βίντεο κλιπ από άγνωστους παραγωγούς και καλλιτέχνες στο συγκεκριμένο νυχτερινό κέντρο. Ομως οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν σαφείς ενδείξεις ότι δεν υπήρχε τέτοιου είδους βιντεοσκόπηση κι ότι τα όπλα ήταν αληθινά. Κι αυτό γιατί εκτός των άλλων θα μπορούσε ο 26χρονος κατηγορούμενος να υποδείξει ποιος είχε τα «ψεύτικα όπλα», χωρίς βέβαια το άτομο αυτό να υποστεί συνέπειες.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο τα όπλα να είχαν δοθεί από ομάδα ποινικών των δυτικών προαστίων, οι οποίοι φαίνεται να  είναι γνωστοί του καλλιτέχνη (χωρίς εμπλοκή του ιδίου σε οποιαδήποτε ποινική υπόθεση), ενώ ερευνάται ένα από αυτά να ανήκει σε αστυνομικό από την ίδια παρέα. Κι αυτό γιατί ένα από τα όπλα φαίνεται να είχε πάνω του τον θυρεό της Αστυνομίας. Σημειώνεται ότι σε παλιότερα τραγούδια του ο 26χρονος (για το ταλέντο του έχουν εκφραστεί κολακευτικά και γνωστοί καλλιτέχνες κι αθλητές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως ο Γιάννης Αντετοκούμπο) είχε αναφερθεί σε σχέση που είχε με «μαφιόζους» όπως χαρακτηριστικά έλεγε.

Ναρκωτικά. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι δύο συλληφθέντες εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε όχημα στην περιοχή του Κολωνακίου και σε έλεγχο που τους διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή τους και ακολούθως κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες κάνναβης, ναρκωτικά δισκία και χρηματικό ποσό περίπου 18.000 ευρώ. Σε περαιτέρω έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του τράπερ στην Εκάλη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τσεκούρι, μαχαίρι, δύο σφαίρες και φάρος. Σημειώνεται ότι στον τράπερ ασκήθηκε ποινική δίωξη για τρία αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει αφορούν παράνομη οπλοκατοχή, παράνομη οπλοφορία και παραβίαση του νόμου περί ναρκωτικών. Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να δικαστεί για τις πράξεις που του αποδίδονται στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.