Ο κορωνοϊός, ιδιαίτερα με τη μετάλλαξη Ομικρον αποτελεί τον τελευταίο μήνα τον βασικότερο αντίπαλο των ομάδων στην Ευρωλίγκα. Η Αρμάνι και η Ρεάλ Μαδρίτης είναι οι ομάδες που «χτυπήθηκαν» περισσότερο από κάθε άλλη αυτό τον καιρό για αυτό και αναβλήθηκαν αγώνες τους για την Ευρωλίγκα αλλά και για το ιταλικό και ισπανικό πρωτάθλημα αντίστοιχα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα της Μαδρίτης παρατάχθηκε στο ντέρμπι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (το οποίο μάλιστα και κέρδισε !) μόλις με εννέα παίκτες στο παρκέ, αφού απουσίαζαν οι «λαβωμένοι» από τον Covid-19 Χάνγκα, Ράντολφ, Γιαμπουσέλε, Νούνιεθ, Ερτέλ, Κοζέρ και Πουαριέ, αλλά και ο προπονητής της, Πάμπλο Λάσο που επίσης είχε κορωνοϊό. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τη Δευτέρα ανακοινώθηκαν δύο ακόμα κρούσματα της Βασίλισσα, του Γιούλ και του Τέιλορ και φυσικά με μείον εννέα παίκτες (οι περισσότεροι βασικοί) καταλαβαίνει κανείς τη δυσκολία που υπάρχει.

Από την πλευρά της η Αρμάνι με έξι κρούσματα μόνο σε παίκτες σε πρώτη φάση είδε τα παιχνίδια της με τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας και με την Αλμπα Βερολίνου στο Μιλάνο να αναβάλλονται.

Οσον αφορά τις δύο ελληνικές ομάδες, τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός ταλαιπωρούνται από κρούσματα κορωνοϊού.

 Η σεζόν είναι ακόμα μεγάλη και θα δείξει το πόσο θα την επηρεάσει ο κορωνοϊός.