Η πιο σημαντική μεταγραφή των τελευταίων χρόνων μπορεί να ολοκληρωθεί ανά πάσα στιγμή και να παραμείνει μυστική μέχρι τον Μάιο.

Από την 1η Ιανουαρίου ο Κιλιάν Εμπαπέ έχει το δικαίωμα να διαπραγματευτεί με τη Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς το συμβόλαιό του με την Παρί λήγει στις 30 Ιουνίου. Η τελευταία φέρεται να κινείται ήδη για τον αντικαταστάτη του που πιθανόν να είναι ο… Μο Σάλαχ.

Λεπτομέρειες του συμβολαίου που προσφέρει η Βασίλισσα στον δυνάμει νικητή της Χρυσής Μπάλας αποκαλύπτει η ισπανική εφημερίδα «ABC».

Η συμφωνία θα είναι εξαετούς διάρκειας και οι ετήσιες απολαβές θα φτάνουν τα 21 εκατ. ευρώ «καθαρά», όσα λάμβανε και ο Κριστιάνο Ρονάλντο όταν εκπροσωπούσε τη λευκή φανέλα.

Προβλέπεται επίσης μπόνους υπογραφής ύψους 40 εκατ. ευρώ από το οποίο θα λάβουν μερίδιο ο πατέρας του ποδοσφαιριστή Βίλφριντ Εμπαπέ και η γαλλίδα δικηγόρος Ντελφίν Φερέιντεν.

Το γεγονός ότι Ρεάλ και Παρί έχουν κληρωθεί αντίπαλοι στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ αναγκάζει την ισπανική ομάδα να είναι ιδιαίτερα προσεκτική στις κινήσεις της για να μην φέρει σε δύσκολη θέση τον Εμπαπέ, αφού μια πιθανή κακή εμφάνιση του παίκτη στους μεταξύ τους αγώνες μπορεί να προκαλέσει ποικίλα σχόλια. Η συμφωνία των δύο πλευρών δεν πρόκειται να ανακοινωθεί πριν από τον Μάιο.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην ιστορία της μεταγραφής του Εμπαπέ φέρεται να κρατά η Ντελφίν Βερέιντεν. Οταν η Παρί πρόσφερε στον ποδοσφαιριστή ετήσιες αποδοχές 36 εκατ. ευρώ «καθαρά» ο πατέρας Εμπαπέ προσπάθησε να πείσει τον γιο του να παραμείνει στην Πόλη του Φωτός.

«Η Παρί σου δίνει 36 εκατ. ευρώ τον χρόνο αλλά μπορείς να πάρεις αυτά τα χρήματα από τις χορηγίες και τα δικαιώματα εικόνας όταν θα παίζει ο Κιλιάν στο Μπερναμπέου όπου θα μπορεί να γράψει την ιστορία που θες», φέρεται να είπε η Ντελφίν στον Βίλφριντ Εμπαπέ.

Κατά πολλούς η απόφαση του Κιλιάν να φύγει από την Παρί είναι ειλημμένη γι’ αυτό οι Γάλλοι προσπαθούν να φέρουν στο Παρίσι το διαμάντι της Λίβερπουλ Μο Σάλαχ, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει το fichajes.net.