ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ. Η βασιλόπιττα κόπηκε και το νόμισμα – μία ολόχρυση λίρα Αγγλίας – κέρδισε ο… χοίρος! Το παράδοξο συνέβη σε γνωστό αθηναϊκό σπίτι. Εφτά αδέλφια από την Κρήτη – με καλές κοινωνικές θέσεις στην Αθήνα – συγκεντρώθηκαν, με τις οικογένειές τους, στο σπίτι του μεγαλύτερου. Στο πρώτο λεπτό του καινούργιου χρόνου κόπηκε η βασιλόπιττα. Μία μεγάλη βασιλόπιττα που γέμιζε το πλούσια στρωμένο τραπέζι. Το μαχαίρι έβγαλε 28 κομμάτια πίττας. Σε κανένα δεν υπήρχε η λίρα. Τα εφτά αδέλφια έκοψαν κομμάτι για τη μητέρα τους που κατοικεί στην Κρήτη. Εκοψαν, ακόμα, και για τους άλλους συγγενείς. Η λίρα πάλι, δεν βρισκόταν πουθενά. Αρχισαν να απορούν: Μήπως την κατάπιε κανένας από τους παρευρισκομένους; Ο ΜΙΚΡΟΣ γυιός του μεγαλύτερου αδελφού και οικοδεσπότη, παρακάλεσε τον πατέρα του να βγάλουν ένα κομμάτι πίττα για τον… χοίρο, που διέτρεφε η γιαγιά του στο χωριό. Χρονιάρα μέρα ήταν, του έκαναν το χατήρι. Εκοψαν ένα κομμάτι και για τον χοίρο. Εψαξαν το κομμάτι, και ω του θαύματος! Η λίρα ανήκε στον μεγάλο τυχερό της βραδυάς, τον… χοίρο! Συμπαθέστατο ζώο και μικρός, να είναι καλά, να την ξανακερδίσουν και του χρόνου.

Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ Μ.

ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ 140 ΕΤΗ

Η ΗΛΙΚΙΑ ΝΕΟΝΥΜΦΩΝ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ, 4. Του ανταποκριτού μας – Ο έρως χρόνια δεν κυττά. Οπως στην περίπτωση του Μιχ. Φλουράκη και της Αικατερίνης Εδιώτη, που θυμήθηκαν να… αλληλοαπαχθούν και να τελέσουν τους γάμους τους τώρα που εκείνος είναι 73 ετών και εκείνη 69. Οι… νεόνυμφοι είναι τρόφιμοι του Γηροκομείου Ηρακλείου και αλληλοαπήχθησαν ανήμερα την Πρωτοχρονιά. Οπως είπαν στους δημοσιογράφους, το αίσθημα από καιρό εθέρμαινε τις καρδιές τους, αλλά περίμεναν να έλθη το 1965 για να παντρευτούν διότι το 1964 ήταν δίσεκτο! Ας σημειωθεί ότι ο Φλουράκης έχει δισέγγονα, ενώ αμφότεροι είναι χήροι.

Εχάθη λαχείο

που κερδίζει

πολυκατοικία

ΙΣΩΣ ΕΧΕΙ ΚΛΑΠΕΙ

ΙΔΙΑΖΟΥΣΑ η περίπτωση του δεύτερου τυχερού λαχνού των Συντακτών, του αριθμού 8295 σειρά 10η, που κερδίζει την επί της οδού Βαρβάκη 3, παρά την λεωφόρο Αλεξάνδρας, πολυκατοικία αξίας 4.250.000 δραχμών. Ο ΠΡΑΚΤΩΡ εφημερίδων και λαχείων της Μυτιλήνης κ. Α. Βρεττός, ανέφερε αργά τη νύκτα στα «ΝΕΑ» τηλεφωνικώς, ότι το εν λόγω λαχείο είχε απολεσθή ή κλαπή, ότι εκ της αιτίας αυτής δεν έχει εξοφληθή κι ως εκ τούτου ο κάτοχός του θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στην Δικαιοσύνη.