Ο Τάσος Μπακασέτας διαπρέπει στην Τουρκία και αυτή τη στιγμή είναι από τους κορυφαίους έλληνες ποδοσφαιριστές. Αν όχι ο κορυφαίος. Σε δηλώσεις του εξέφρασε την επιθυμία του να αγωνιστεί στο μέλλον με τη φανέλα της ΑΕΚ στο νέο γήπεδο, σημειώνοντας πως… ζηλεύει τους Κιτρινόμαυρους που θα ζήσουν αυτό το συναίσθημα, από του χρόνου κιόλας.

Είναι σαφές πως το νέο γήπεδο κάνει ξανά την ΑΕΚ πόλο έλξης. Της δίνει μια λάμψη και δυναμική που είχε χάσει εδώ και χρόνια. Σίγουρα τα διαπραγματευτικά όπλα της Ενωσης θα γίνουν ισχυρότερα, από τη στιγμή που θα έχει τη δική της έδρα, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Θα της είναι πολύ πιο εύκολο να προσεγγίσει έναν παίκτη, ιδίως όταν μιλάμε για Ελληνες του εξωτερικού.

Η ΑΕΚ αγωνιστικά έχει μπόλικο δρόμο να διαβεί. Πρέπει να μεγαλώσει, να ενισχυθεί και κυρίως να αποκτήσει σωστή νοοτροπία. Να αποβάλει την ηττοπάθεια που τη χαρακτηρίζει στα μεγάλα ματς και να μπορέσει έτσι να διεκδικήσει με αξιώσεις και πάλι μια θέση στην κορυφή.

Το νέο γήπεδο θα της δώσει πολλά. Το βασικότερο, την έδρα που της έλειπε. Οπως και να το κάνουμε το ΟΑΚΑ δεν μπορεί να λογιστεί ως τέτοια. Είναι ένα Στάδιο ψυχρό για ένα ποδοσφαιρικό ματς. Μόνο σε ματς που στις εξέδρες του βρίσκονται περισσότεροι από 40.000 οπαδοί, πλησιάζει σε αυτά τα επίπεδα.

Η ΑΕΚ το έχει πληρώσει το παραπάνω. Και το έχει πληρώσει και αγωνιστικά, όχι μόνο ψυχολογικά. Εχει χάσει βαθμούς σε ματς που μόνο η έδρα της θα μπορούσε να της δώσει τη νίκη. Αναμφίβολα δεν ήταν αυτό το βασικό της πρόβλημα τα τελευταία χρόνια, αλλά σίγουρα και αυτός ο παράγοντας έπαιξε τον ρόλο του. Πλέον, από τη νέα σεζόν, τα δεδομένα για τον Δικέφαλο αλλάζουν. Μένει μονάχα αγωνιστικά η ομάδα να αξιοποιήσει αυτή τη δυναμική, κάνοντας προφανώς και τις κατάλληλες κινήσεις.