Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι 13.000 φίλοι της Μπαρτσελόνα στο νέο απόκτημα της ομάδας τους Φεράν Τόρες κατά την παρουσίασή του στο Καμπ Νου πριν από την καθιερωμένη ανοιχτή προπόνηση.  

Ο ισπανός διεθνής άσος αποκτήθηκε από τη Μάντσεστερ Σίτι έναντι 65 εκατ. ευρώ, αλλά προς το παρόν οι Μπλαουγκράνα δεν μπορούν να τον δηλώσουν λόγω οικονομικού ευ αγωνίζεσθαι. Πιστεύεται ότι αυτό θα γίνει μέχρι το Σαββατοκύριακο και πιθανόν να αγωνιστεί στον αγώνα του ισπανικού Σούπερ Καπ εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης, στις 12 Ιανουαρίου, παρά το γεγονός ότι προέρχεται από τραυματισμό που τον έχει κρατήσει μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους για τρεις μήνες.

«Σας ευχαριστώ για το καλωσόρισμα. Είναι ένα όνειρο για μένα. Ολοι γνωρίζουμε πόσο σπουδαία είναι η Μπάρτσα και βρίσκομαι εδώ για να βοηθήσω ώστε να επιστρέψει το κλαμπ εκεί που ανήκει», υπογράμμισε ο Τόρες, στο συμβόλαιο του οποίου μπήκε ρήτρα αποδέσμευσης ενός δισ. ευρώ.  Ο νέος σταρ της Μπάρτσα, πάντως, θα προπονείται κατ’ οίκον για τις επόμενες 6-7 μέρες καθώς αμέσως μετά την παρουσίασή του διεγνώσθη θετικός τον κορωνοϊό.

Ο πρόεδρος Τζουάν Λαπόρτα βρήκε την ευκαιρία να ασκήσει πολιτική λέγοντας πως «η Μπάρτσα επέστρεψε», στέλνοντας μήνυμα προς τους αντιπάλους της ομάδας του. Για τον Τόρες είπε πως «έδειξε μεγάλη διάθεση να έρθει εδώ και θέλω να τον ευχαριστήσω για την επιμονή του. Προτίμησε να έρθει εδώ για να δείξει την ποιότητά του. Ο κόσμος δεν πίστευε πως μπορούμε να αποκτήσουμε τον Φεράν και τώρα είναι εδώ. Η Μπαρτσελόνα παραμένει σημείο αναφορά στην αγορά του ποδοσφαίρου».