Στον «αέρα» βρίσκεται η αποψινή πρεμιέρα του δεύτερου γύρου της Μπουντεσλίγκα ανάμεσα στην Μπάγερν και την Γκλάντμπαχ λόγω της επέλασης του κορωνοϊού. Εννέα παίκτες των Βαυαρών έχουν τεθεί νοκάουτ όπως και ο βοηθός προπονητή Ντίνο Τόπμέλερ, ενώ τέσσερις παίκτες των Πουλαριών βρίσκονται σε καραντίνα. Ο αρχηγός της Μπάγερν Μάνουελ Νόιερ και ο αμυντικός Λούκας Ερνάντες προσβλήθηκαν από κορωνοϊό ενώ βρίσκονταν σε διακοπές στις Μαλδίβες.

Ο Κίνγκλσεϊ Κομάν βγήκε θετικός ύστερα από ταξίδι στο Ντουμπάι και ο Κορεντέν Κολισό στη Γαλλία. Οι Αλφόνσο Ντέιβις, Λερόι Σανέ, Νταγιότ Ουπαμεκανό, Ομάρ Ρίτσαρντς και Τανγκούι Νιανζού συμπληρώνουν τη λίστα. Απόντες είναι ακόμα οι Μπούνα και Ερικ-Μαξίμ Τσούπο Μότινγκ λόγω Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν έχει στη διάθεσή του 12 παίκτες και δύο τερματοφύλακες. Από αυτούς οι Γκορέτσκα, Ζίλε και Γκνάμπρι αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών.

Ακόμα και ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ, γνωστός οπαδός της Μπάγερν, ζητεί την αναβολή της αναμέτρησης προκειμένου να είναι «δίκαιη» η διοργάνωση.

Για να καλύψει τα τεράστια κενά, ο Νάγκελσμαν κάλεσε δύο 16χρονους, τον Αριον Ιμπραΐμοβιτς και τον Πάουλ Βάνερ. Αν ένας από τους δύο αγωνιστεί κατά της Γκλάντμπαχ, θα γίνει ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του συλλόγου που θα έχει συμμετάσχει σε ματς της Μπουντεσλίγκα, παίρνοντας το ρεκόρ από τον Γιαμάλ Μουσιάλα.

Τον Οκτώβριο η Γκλάντμπαχ είχε συντρίψει την Μπάγερν με 5-0 για το Κύπελλο. Ο Νάγκελσμαν διψά να πάρει ρεβάνς αδιαφορώντας για την κατάσταση στην ομάδα.

Στη Γαλλία αναβλήθηκαν ο αυριανός αγώνας της Λιγκ 1 Λιλ – Λοριάν και τρεις ακόμα αγώνες της Λιγκ 2. Η Τρουά ζήτησε επίσης την αναβολή του κυριακάτικου αγώνα με τη Μονπελιέ μετά τα 13 κρούσματα που παρουσιάστηκαν στην ομάδα. Στην Παρί θετικοί βρέθηκαν χθες οι Ντι Μαρία και Ντράξλερ.

Στην Πορτογαλία νέο κύμα κρουσμάτων πλήττει την Μπενφίκα. Τέσσερις παίκτες, ο αρχηγός Πίτσι, ο Ουκρανός Γιάρεμτσουκ, ο Σέρβος Ράντονιτς και ο τερματοφύλακας Σβίλαρ τέθηκαν σε καραντίνα και θα απουσιάσουν από τον κυριακάτικο αγώνα με την Πάκος Φερέιρα.