Με γνώμονα τις ανάγκες των μικρών επιχειρήσεων, η Τράπεζα Πειραιώς προσφέρει στις νεοϊδρυθείσες επιχειρήσεις, όπως και σε εκείνες που επεκτείνουν τις εργασίες τους, μια ολοκληρωμένη πρόταση προϊόντων και υπηρεσιών με προνομιακή τιμολόγηση, το «Πειραιώς Νέο Επιχειρηματικό Ξεκίνημα 360°». Το «Πειραιώς Νέο Επιχειρηματικό Ξεκίνημα 360°» συνδυάζεται με το πρόγραμμα «Ψωνίζω στη Γειτονιά», που απευθύνεται στις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις της γειτονιάς παρέχοντάς τους στήριξη και προνόμια. Το «Πειραιώς Νέο Επιχειρηματικό Ξεκίνημα 360°» προσφέρει μεταξύ άλλων προϊόντα για την αποτελεσματική διαχείριση της καθημερινής τραπεζικής των επιχειρήσεων (λογαριασμό όψεως, επαγγελματική χρεωστική και πιστωτική κάρτα για την καλύτερη διαχείριση επαγγελματικών εξόδων, σύγχρονα προγράμματα ασφάλισης) και λύσεις εισπράξεων και πληρωμών με προνομιακούς όρους.

Χρηματιστήριο

Προαιρετική

δημόσια πρόταση

Σε προαιρετική δημόσια πρόταση για το 6,5% των μετοχών της Καραμολέγκος που δεν ελέγχουν προχώρησαν οι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας, ανακοινώνοντας παράλληλα την πρόθεσή τους να ασκήσουν το δικαίωμα σε squeeze out και διαγραφή των μετοχών από το ταμπλό του ΧΑ. Οπως ανακοινώθηκε η υποβολή προαιρετικής δημόσιας πρότασης αφορά όλους τους κατόχους κοινών ονομαστικών, άυλων, μετά ψήφου μετοχών και η προσφορά ανά μετοχή είναι στα 3,22 ευρώ σε μετρητά. Η πραγματοποίηση της δημόσιας πρότασης προϋποθέτει την έγκριση του πληροφοριακού δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ενώ η περίοδος αποδοχής θα ξεκινήσει από τη δημοσίευση του πληροφοριακού δελτίου μετά την έγκρισή του από την ΕΚ.

Ελληνικές εξαγωγές

«Ανεβαίνει ο πήχης»

στα 40 δισ.

Εφικτός στόχος είναι η αύξηση των ελληνικών εξαγωγών σε επίπεδα άνω των 40 δισ. ευρώ το 2022, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ) Γεώργιο Κωνσταντόπουλο, ο οποίος επισημαίνει ωστόσο ότι «οι υπέρογκες αυξήσεις στο ενεργειακό και μεταφορικό κόστος μπορεί να δημιουργήσουν καθυστερήσεις. Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε ότι η Ελλάδα φαίνεται ότι μπορεί να επιτύχει τον στόχο που έχει τεθεί για τη συνεισφορά των εξαγωγών στο ΑΕΠ στα επόμενα χρόνια (στο 25% το 2025 έναντι 20%-21% το 2021), τονίζοντας ότι κομβικό ρόλο θα έχει η είσοδος των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στο «παιχνίδι της εξωστρέφειας».