n Εκτός από το «Pulp Fiction» του Κουέντιν Ταραντίνο, η «Μισιρλού» πρωταγωνιστεί και στο «Taxi» (1998) του Λικ Μπεσόν, σε διασκευή του Patrick Abrial.

n Στην πρόσφατη τηλεοπτική σειρά «High Fidelity» (2020), με τη Ζόε Κράβιτζ στον ρόλο που κρατούσε ο Τζον Κιούζακ στην ομώνυμη ταινία, μπαίνει στο πικάπ το άλμπουμ «Γκάλοπ» της Λένας Πλάτωνος, και συγκεκριμένα το τραγούδι «Κι ακούμε “Σ’ αγαπώ”».

n Ενα ελληνικό τραγούδι του 1930 σε μια αμερικανική ταινία επιστημονικής φαντασίας του 2019; Γιατί όχι. Είναι το «Κάηκε ένα Σχολείο» του Κωστή Μπέζου (Α. Κωστή όπως αναγράφεται στον δίσκο) που ακούγεται στο «The Vast of Night» του Αντριου Πάτερσον.

n Ο Φατίχ Ακίν του «Soul Kitchen» που προαναφέραμε έχει χρησιμοποιήσει το παραδοσιακό του Πόντου «Την πατρίδα μ’ έχασα» σε διασκευή από τους Kazim Koyuncu, Sevval Sam στην ταινία του «Στην άκρη του ουρανού» (2007).

n Το μουσικό θέμα από το «Λιβάδι που δακρύζει» της Ελένης Καραΐνδρου κυριαρχεί στην ταινία «Enklava» (2015) του Γκόραν Ραντοβάνοβιτς, επίσημη επιλογή της Σερβίας για τα Οσκαρ του 2016.

n Τέλος, ο περίφημος «Χορός του Ζορμπά», του Μίκη Θεοδωράκη, δίνει ξεχωριστό χρώμα σε μια σκηνή της ταινίας του Γκάι Ρίτσι «Δύο καπνισμένες κάνες» (1998), ενώ έχει ακουστεί και σε επεισόδια των σειρών «The Simpsons» και «Prison Break».