Την πρώτη του μεταγραφή πραγματοποίησε ο ΠΑΟΚ με την απόκτηση του Ζοάν Σάστρε. Το οικονομικό σκέλος αφορά δανεισμό με option αγοράς από τη Μαγιόρκα που δεν θα ξεπερνάει τις 400.000 ευρώ, ισόποσες κατά μέσο όρο οι ετήσιες απολαβές του ισπανού δεξιού μπακ.

Ο Τζουάν Σάστρε είναι γέννημα-θρέμμα της Μαγιόρκα. Παίκτης της ακαδημίας της από το 2009, έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα το 2015, αλλά εδραιώθηκε σε αυτήν τη σεζόν 2017-18. Τότε η Μαγιόρκα έπεσε στην 3η κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου κι ο Σάστρε μαζί με άλλους ποδοσφαιριστές από τη δεύτερη ομάδα έγιναν βασικοί. Βασικό μέλος στις επόμενες δύο σεζόν που οδήγησαν σε ανόδους, μέχρι να φτάσει ο σύλλογος και πάλι στη La Liga, το όνομά του άρχισε να φιγουράρει σε μεταγραφικά σενάρια κάθε καλοκαίρι.

Το 2018 μετά από μια εξαιρετική σεζόν που είδε την ομάδα του να ανεβαίνει στη δεύτερη κατηγορία, έδειξαν ενδιαφέρον για εκείνον η Γουέστ Χαμ, η Κρίσταλ Πάλας και η Σάλκε. Το πόσο ψηλά τον είχε το κλαμπ το αποδεικνύει και η ρήτρα αποδέσμευσης που του είχε βάλει, η οποία έφτανε στα πέντε εκατομμύρια ευρώ. Ο Σάστρε ήταν ήδη διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες της Ισπανίας.

Τη σεζόν 2018-19 πραγματοποίησε και πάλι πολύ καλές εμφανίσεις γράφοντας 30 συμμετοχές στη δεύτερη κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου και βοηθώντας την ομάδα του να πάρει την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία.

Κακή συγκυρία

Στο τέλος της σεζόν, όμως, υπήρχαν διαφορές σχετικά με την ανανέωση του συμβολαίου του και ο Σάστρε έμοιαζε να βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός ομάδας, με διάφορα κλαμπ του εξωτερικού και πάλι να ενδιαφέρονται. Τελικά, οι δύο πλευρές βρήκαν τη «χρυσή» τομή και παρέμεινε. Επαιξε στις επόμενες δύο σεζόν ως βασικός καθώς η Μαγιόρκα εξασφάλισε την παραμονή της στην κατηγορία.

Αυτή τη σεζόν, όμως, έχασε τη θέση του στο βασικό σχήμα καθώς το κλαμπ ενισχύθηκε με τον Πάμπλο Μαφέο. Αγωνιστικά, πρόκειται για έναν μπακ που μπορεί να βοηθήσει στην επίθεση, ενώ είναι αξιοπρεπής και στα αμυντικά του καθήκοντα.