Είναι εννέα βαθμούς μπροστά από τον δεύτερο του βαθμολογικού πίνακα της Super League, έχει το «βαθύτερο» ρόστερ του πρωταθλήματος, όμως, ο Ολυμπιακός συνεχίζει στο δικό του μοναχικό μονοπάτι. Κάνοντας πράγματα που τον ξεχωρίζουν. Σαν αυτό που θα συμβεί το απόγευμα στο «Ελ. Βενιζέλος»: 17.50 προσγειώνεται η πτήση που φέρνει στην Ελλάδα τόσο τον Ντιμπί Κεϊτά όσο και τον Ζοάο Καρβάλιο. Οχι μία, αλλά δύο μεταγραφικές υποθέσεις που περιμένουν «υπογραφή» στην ίδια πτήση για τον πρωταθλητή Ελλάδας.

Για τον Ζοάο Καρβάλιο, οι συστάσεις μάλλον είναι περιττές. Εδωσε 15 εκατ. ευρώ στην Μπενφίκα η Νότιγχαμ Φόρεστ για να αποκτήσει έναν πλέι μέικερ που η προσδοκία για το ταλέντο του έφτανε εκείνη την εποχή στον ουρανό. Δεν τα πήγε άσχημα στο δάσος στους Reds (79 συμμ., 8 γκολ, 9 ασίστ). Δεν ταίριαξε όμως όσο θα περίμενε κανείς. Και αυτή είναι μάλλον μια εξέλιξη-δώρο για τον Ολυμπιακό. Λίγο πριν κλείσει τα 25 (9/3/97) του ο Καρβάλιο είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση. Επιπέδου «κάνω τη διαφορά» για τη Super League.

Kαι ο Ντιμπί Κεϊτά; Από τις ημέρες που κλείδωσε η περίπτωση του Φαντιγκά διέρρευσε ότι οι Ερυθρόλευκοι εξετάζουν τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να κάνουν δικό τους έναν ποδοσφαιριστή-επένδυση της Ρεάλ Μαδρίτης. Γεννημένος στο Τολέδο της Ισπανίας Ιούλιο του 2003. Winger με μπόι 1.81, αριστεροπόδαρος και με σήμα κατατεθέν την τρομερή τεχνική κατάρτιση. Το 2018 ο ισπανικός Τύπος στοιχημάτιζε πως είναι το επόμενο μεγάλο αστέρι της Βασίλισσας. Μια (ακόμη) υπόθεση… Αγκιμπού Καμαρά. Μια ακόμη κίνηση επιπέδου Ολυμπιακού που από το καλοκαίρι ως εδώ πήρε ποδοσφαιριστές από την πρωταθλήτρια Γαλλίας (Αγκιμπού Καμαρά – Λιλ), την πιο ακριβή ομάδα του πλανήτη (Μπαντιουγκού Φαντιγκά – Παρί Ζεν Ζερμέν), από την πρωταθλήτρια Ιταλίας (Ετιέν Κινκουέ – Ιντερ) και πλέον και από τη Βασίλισσα Ρεάλ! Αλλο επίπεδο…