Μπάρτσα βγαλμένη από τα παλιά, στην καλύτερη φετινή της εμφάνιση διέλυσε την πρωταθλήτρια Ατλέτικο Μαδρίτης (4-2) βάζοντας τέλος σε ένα αρνητικό σερί των μεταξύ τους αγώνων και την προσπέρασε στην τέταρτη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Τσάβι έριξε στον αγωνιστικό χώρο του Καμπ Νου όλα τα νέα του όπλα τα οποία εκτέλεσαν τους Ροχιμπλάνκος. Ο υπερηχητικός Αντάμα Τραορέ έβγαλε την ασίστ στο γκολ του Γκάβι, ασίστ και του Φεράν Τόρες στο τέρμα του Αραούχο, ενώ ο Ντάνι Αλβες είχε ασίστ και γκολ.

Η Μπάρτσα βρέθηκε πίσω στο σκορ μετά το γκολ του Καρασκό στο 8΄, αλλά το γκολ του Ζόρντι Αλμπα στο 10΄, το οποίο βάζει υποψηφιότητα για το κορυφαίο της χρονιάς, αποκατέστησε την ισορροπία. Γκάβι (21′), Αραούχο (43′) και Ντάνι Αλβες (49′) έδωσαν προβάδισμα 4-1, με τον Σουάρες να μειώνει στο 58′, χωρίς όμως να πανηγυρίζει.

Ο Ντάνι Αλβες που έγινε ο γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία της Μπάρτσα στην ηλικία των 38 ετών και 276 ημερών αποβλήθηκε έπειτα από αντιαθλητικό φάουλ, αφήνοντας την ομάδα του να παλεύει να κρατήσει το σκορ στο τελευταίο εικοσάλεπτο.

Εντονες ήταν οι αποδοκιμασίες των φιλάθλων στην ανακοίνωση του ονόματος του Ντεμπελέ, ενώ ο Ομπαμεγιάνγκ έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα των Μπλαουγκράνα.

«Είναι κάτι παραπάνω από μία νίκη. Τη χρειαζόμασταν. Παίξαμε με ένταση και ήμασταν ανώτεροι. Πριν από την αποβολή του Αλβες, το παιχνίδι ήταν τέλειο. Στα πρώτα 60 λεπτά η Μπάρτσα ήταν αυτή που όλοι αγαπάμε. Θα ήθελα να ζητήσω από τον κόσμο να σταματήσει να αποδοκιμάζει τον Ντεμπελέ. Στο εξής, τους ζητώ να τον στηρίζουν», δήλωσε ο Τσάβι, ενώ αποθέωσε τον Τραορέ για τον τρόπο που μπορεί να βγάζει ασίστ.

Παράπονα από την άμυνά του έχει ο Ντιέγο Σιμεόνε προσθέτοντας πως δεν ένιωσε ότι η Μπαρτσελόνα κυριάρχησε κάποια στιγμή στο παιχνίδι. Ο Τσάβι απάντησε λέγοντας πως «αντιλαμβάνεται το παιχνίδι με διαφορετικό τρόπο».

Με κεραυνό του Ασένσιο η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε με 1-0 τη Γρανάδα και ξέφυγε έξι βαθμούς από τη Σεβίλλη, που έμεινε στο 0-0 με την Οσασούνα.

Γ.Ν.