Τη στιγμή που η νέα διοίκηση της ΕΟΚ έπαιρνε την απόφαση να επαναφέρει τη διοργάνωση του φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ έπειτα από 18 χρόνια, έβαζε ένα μεγάλο στοίχημα με τον εαυτό της όσον αφορά την ασφαλή διεξαγωγή του. Τη στιγμή που οριστικοποιήθηκε η συμμετοχή σε αυτό το φάιναλ φορ των τριών από τις τέσσερις πιο δημοφιλείς ομάδες της χώρας (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ), με τους περισσότερους οπαδούς, οργανωμένους και μη, η πρόκληση έγινε ακόμα πιο μεγάλη.

Μετά τη δολοφονία του 19χρονου Αλκη από χούλιγκαν, το στοίχημα και η πρόκληση μετατράπηκαν σε μια μεγάλη ευκαιρία. Για όλους.

Το φάιναλ φορ του Κυπέλλου στο μπάσκετ είναι η πρώτη αθλητική διοργάνωση που θα γίνει στην Ελλάδα με ταυτόχρονη παρουσία οπαδών από περισσότερες της μιας ομάδες έπειτα από το τραγικό περιστατικό οπαδικής βίας που συγκλόνισε όλη την ελληνική κοινωνία. Πόσοι θα βρεθούν στις εξέδρες του κλειστού «Δύο Αοράκια» στο Ηράκλειο της Κρήτης δεν ξέρουμε ακόμα. Ο αριθμός τους θα εξαρτηθεί από τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις διαπραγματεύσεις που θα κάνει η ΕΟΚ με την κυβέρνηση επί τούτου. Αλλά κάποιοι θα βρεθούν. Και θα έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν ότι τα δάκρυα που χύθηκαν όλες αυτές τις μέρες για τον Αλκη δεν ήταν κροκοδείλια. Οτι οι συγγνώμες που ζήτησαν μεγάλοι σύνδεσμοι οργανωμένων οπαδών από τους γονείς του δολοφονημένου 19χρονου δεν ήταν προσχηματικές.

Οι οπαδοί, αλλά και η ΕΟΚ με τον τρόπο που θα διοργανώσει το φάιναλ φορ και οι ομάδες με τη συμπεριφορά τους έχουν την ευκαιρία να στήσουν μια όμορφη αθλητική γιορτή, όπου αντικείμενο συζήτησης δεν θα αποτελέσει τίποτα άλλο, παρά τα όσα θα γίνουν μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

Και να την αφιερώσουν στη μνήμη του Αλκη. Δείχνοντας τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε για να απαλλαγούμε μια και καλή από την καφρίλα και τη δολοφονική μανία των χούλιγκαν…