Το ομόρφυναν πολύ το φετινό πρωτάθλημα οι λεγόμενοι «μικροί». Και έρχεται η εικόνα τους να μας δείξει πως γίνεται εξαιρετική δουλειά στα πιο χαμηλά… πατώματα της κατηγορίας. Είχαμε πάρει μια γεύση και από πέρσι, αλλά φέτος είναι πολλοί οι πρωταγωνιστές της ιστορίας. Δεν είναι μόνο ο ΠΑΣ Γιάννινα που επί Γιαννίκη μας είχε δείξει ένα υπέροχο πρόσωπο. Είναι και ο ΠΑΣ Γιάννινα του Μεταξά, που καμαρώνει στην τέταρτη θέση και θέλει να κάνει πραγματικότητα το όνειρο της Ευρώπης. Δεν είναι μόνο ο Αστέρας Τρίπολης του Ράσταβατς που μπήκε πέρσι στα πλέι οφ. Είναι και ο Αστέρας στη δεύτερη σεζόν του ίδιου προπονητή, που συνεχίζει το έργο που μας είχε δείξει και στην Ξάνθη. Και με πορεία… πρωταθλητισμού στον δεύτερο γύρο προσπαθεί να διατηρήσει τα κεκτημένα του.

Είναι ο ΟΦΗ του Νίκου Νιόπλια, ο οποίος αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιράνθρωπους της χώρας μας. Μια τεράστια προσωπικότητα που σε κερδίζει με τη δουλειά του και με τον λόγο του. Που έχει μεταμορφώσει το περσινό… φάντασμα του ΟΦΗ σε μια καλοκουρδισμένη μηχανή και τον έκανε να αναθεωρήσει τους στόχους του. Πέρσι πάλευε για την παραμονή. Φέτος για την Ευρώπη. Είναι ασφαλώς ο Βόλος, που παρά το γεγονός της αρνητικής και δίχως νίκη για εννιά ματς περιόδου, είναι και πάλι εδώ. Με μεγάλες νίκες, όπως αυτές απέναντι σε Παναθηναϊκό και Αρη, με έναν σέντερ φορ που είναι από τους καλύτερους του πρωταθλήματος.

Είναι ο Παναιτωλικός και η Λαμία που Ευρώπη δεν διεκδικούν, αλλά έχουν αποτινάξει από πάνω τους τη στάμπα των ομάδων που αμύνονται και… καταστρέφουν. Οι μικροί… μεγάλωσαν. Και δίνουν νοστιμιά στο πρωτάθλημα και στις Κυριακές μας. Και δεν μεγάλωσαν επειδή οι μεγάλοι αποδυναμώθηκαν, αλλά επειδή εκείνοι δούλεψαν.