Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μίλησε χθες για τον στόχο του Κυπέλλου που έχει ο Παναθηναϊκός και πως είναι ένας σημαντικός θεσμός για τους Πράσινους. Γίνεται ο πλέον σημαντικός μετά τα τελευταία αποτελέσματα των Πράσινων στο πρωτάθλημα. Από τη στιγμή που μπήκε η αμφιβολία για την είσοδο στα πλέι οφ, με τις τρεις συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα και με πολλές ομάδες να διεκδικούν πια την είσοδό τους στην πρώτη εξάδα, τότε ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να δει τα ημιτελικά με τη Λαμία ως τα σημαντικότερα παιχνίδια της χρονιάς. Μέχρι τον τελικό, αν προκριθεί σε αυτόν. Γιατί το Κύπελλο σε οδηγεί απευθείας στην Ευρώπη. Την ώρα που στο πρωτάθλημα, ακόμα και αν οι Πράσινοι παίξουν στα πλέι οφ, θα πρέπει να βάλουν από κάτω δύο ομάδες. Και να βγουν στην τέταρτη θέση.

Ο Γιοβάνοβιτς δεν πετάει… τυχαίες λέξεις όταν κάνει δηλώσεις. Καθόλου τυχαίο δεν είναι για παράδειγμα το γεγονός πως δεν έχει αναφερθεί καθόλου στη διαιτησία, παρά το γεγονός πως το έκανε και η διοίκηση και ο Βέλεθ μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ. Θέλει να διατηρήσει την… ψυχραιμία μέσα στα αποδυτήριά του. Και να κρατήσει την ομάδα του προσηλωμένη στους στόχους.  

Ο Γιοβάνοβιτς ξέρει και κάτι ακόμα. Πως ακόμα και αν του έλεγαν πως θα φύγουν οι υπόλοιπες ομάδες και θα είναι 4ος, άρα και στην Ευρώπη, πάλι το Κύπελλο θα ήταν ο πρώτος στόχος. Γιατί; Γιατί ένας τίτλος είναι πάντα ξεχωριστός. Γιατί από τον Παναθηναϊκό λείπουν οι τίτλοι. Γιατί όλοι θυμούνται ότι «ο Αναστασίου ήταν ο τελευταίος που σήκωσε τρόπαιο με τον Παναθηναϊκό». Οι μεγάλες ομάδες… θρέφονται από τους τίτλους. Η εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου είναι υποχρέωση. Τα τρόπαια είναι καθιέρωση.