Η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», επεξεργάζεται σενάρια για περαιτέρω μειώσεις του φόρου εισοδήματος – και μάλιστα παρεμβάσεις που θα αφορούν τα εισοδήματα από 10.000 μέχρι 40.000 ευρώ, και θα στοχεύουν στην ανακούφιση ειδικά των οικογενειών με ανήλικα παιδιά.

Τα σενάρια αυτά είναι καλοδεχούμενα. Πρέπει να μελετηθούν σχολαστικά – ώστε να μην επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό, και φυσικά να μη θέτουν τον παραμικρό κίνδυνο εκτροχιασμού των δημόσιων οικονομικών – κι έπειτα να υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατό.

Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα, αυτή τη στιγμή, πρόβλημα των πολιτών. Γι’ αυτό οι κυβερνώντες οφείλουν να αναζητήσουν και να βρουν κάθε δυνατή λύση προκειμένου να τους βοηθήσουν. Πολλώ δε μάλλον εφόσον πρόκειται για μια δυσκολία που δεν θα είναι παροδική. Αντίθετα, κινδυνεύουμε να ζούμε με αυτήν καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022 – όπως εκτιμούν ολοένα και περισσότεροι αναλυτές παγκοσμίως.

Οι φορολογικές ανάσες στη μεσαία τάξη είναι απαραίτητες. Οχι μόνο επειδή αποτελούν μία από τις κεντρικές προεκλογικές δεσμεύσεις του κυβερνώντος κόμματος. Αλλά και γιατί είναι ένας επιπλέον τρόπος να στηριχθεί ο πραγματικός παραγωγικός ιστός της χώρας: οι εργαζόμενοί της.

Ετσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση στην αγορά, με τις συνεχείς ανατιμήσεις στις τιμές των προϊόντων και τους δυσθεώρητους λογαριασμούς ενέργειας, έχει φτάσει η στιγμή η κυβέρνηση να πει το δικό της «θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται».