Στο Κάστρο του Ουίνδσορ μέχρι τις 10.30 το πρωί δεν ακούγεται κιχ. Η βασίλισσα κοιμάται. Αρκετούς διαδρόμους και δεκάδες δωμάτια μακριά από τη βασιλική κρεβατοκάμαρα, στην κουζίνα, στο ισόγειο του Κάστρου, οι μάγειρες ετοιμάζουν από νωρίς με αθόρυβη μαεστρία το πρόγευμά της. Το τρόλεϊ μεταφοράς περιμένει δίπλα στους πάγκους, καλογυαλισμένο και πεντακάθαρο, να μεταφέρει τα λιγοστά πιάτα σε έναν ειδικό χώρο κοντά στο γραφείο της. Ολα πρέπει να είναι όπως τα επιθυμεί η Αυτής Μεγαλειότης. Αβγά, άλλοτε τηγανητά, άλλοτε ποσέ ή scrambled, αλλά, προς Θεού, όχι μαύρα, απαγορεύεται αυστηρά. Μόνο άσπρα. Δίπλα ένα αρτοσκεύασμα σαν τσουρεκάκι για να απλώσει τη μαρμελάδα σύκο – κατευθείαν από τις βασιλικές φάρμες, χειροποίητη -, η οποία, πολύ βασικό, δεν πρέπει να λείπει από το τραπέζι της ποτέ. Και, φυσικά, το αγαπημένο της σνακ: σάντουιτς, χωρίς κόρα, με τόνο και ψιλοκομμένο αγγουράκι. «Το λατρεύει, αλλά πρέπει να της αφαιρώ την κόρα, ακόμη δεν ξέρω γιατί, μάλλον δεν της αρέσει» λέει για την 95χρονη Λίλιμπετ – όπως τη γνωρίσαμε από τη δημοφιλή σειρά «Crown» στο Netflix – ο μοναδικός έλληνας σεφ της βασιλικής κουζίνας του Ουίνδσορ, Νικόλαος Κουλούσιας, που επιμελείται τα μενού της βασιλικής οικογένειας, ως συνεργαζόμενος με εστιατόριο της Crownlist, της λίστας με τους αποκλειστικούς προμηθευτές γευμάτων και πρώτων υλών για το παλάτι, τα τελευταία τρία χρόνια.

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε

Ή εγγραφείτε

Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ