Το γκολ του Δημήτρη Πανίδη ήταν αυτό που χάρισε στην Β’ ομάδα του ΠΑΟΚ τη νίκη (1-0) επί του Ολυμπιακού Β’ στην πρεμιέρα του δευτέρου γύρου της Σούπερ Λιγκ 2. Στο γήπεδο της Νέας Ευκαρπίας έγινε πολύ δυνατό παιχνίδι με τους παίκτες των δύο ομάδων να δέχονται συνολικά 11 κίτρινες κάρτες (7 οι γηπεδούχοι, 4 οι φιλοξενούμενοι) με ευκαιρίες εκατέρωθεν και όλα κρίθηκαν από ένα λάθος του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Β’, Ηλία Καραργύρη, που ήταν μέχρι εκείνο το σημείο ο κορυφαίος της ομάδας του. Ομως έκανε ένα κακό διώξιμο, στο 62ο λεπτό, το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Δημήτρης Πανίδης που πήρε την μπάλα από τα πλάγια και με σέντρα σουτ αιφνιδίασε τον νεαρό γκολκίπερ για το 1-0.

Στο 21ο λεπτό αρχικά ο ΠΑΟΚ (με τους Πανίδη, Ταχάτο και Τσαούση) και στην κόντρα ο Ολυμπιακός (με τον Τσέλιο) έχασαν ευκαιρίες για να σκοράρουν ενώ ο Καραργύρης έκανε μεγάλη απόκρουση σε κεφαλιά του Πανίδη (53′) ο οποίος σκόραρε λίγο αργότερα. Οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν την ισοφάριση στο 84′ αλλά το φάουλ του Λιάτσου πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Ταλιχμανίδη.

ΠΑΟΚ Β’ (Πάμπλο Γκαρσία): Ταλιχμανίδης, Αποστολόπουλος, Τάχατος, Κουλιεράκης, Παναγιώτου, Γιαξής, Σαλαμούρας (90’+2′ Μελετίδης), Φασίδης (71′ Γκορτεζιάνι), Τσαούσης, Τζίμας (78′ Σμυρλής), Πανίδης (71′ Ουεντραόγκο).

Ολυμπιακός Β’ (Αριέλ Ιμπαγάσα): Καραργύρης, Καρμπόβνικ,

Μπαγκαλιάνης, Καλογερόπουλος, Αποστολόπουλος, Σουρλής, Ξενιτίδης, Ντόι (69′ Βοΐλης), Μαρίνος, Τσέλιος (77′ Λιάτσος), Πινακάς.

Ο Ξενιτίδης

Mετά το φινάλε του ντέρμπι, ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Γιώργος Ξενιτίδης, έκανε εντύπωση με τις κοφτές του ατάκες: «Είμαστε όλοι πολύ απογοητευμένοι. Αλλά εγώ δεν θα σταθώ μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, όπου είμαι απογοητευμένος από την ομάδα μου. Θεωρώ ότι δεν παίχτηκε μπάλα σήμερα. Από καμία από τις δύο ομάδες. Να πούμε ένα συγγνώμη από τον κόσμο που μας παρακολούθησε. Πραγματικά εγώ ντρέπομαι. Αυτό δεν είναι εικόνα. Και από εμάς και από τους αντιπάλους. Δεν θεωρώ ότι ειδικά σε αυτές τις ηλικίες, αυτό το πρότζεκτ με τις Β’ ομάδες, πρέπει να αντιμετωπίζουμε έτσι τους αγώνες. Δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο, έξω φασαρίες, αυτά είναι ντροπή για εμένα. Δεν πρέπει να υπάρχουν. Πρέπει να κοιτάξουμε να τα βελτιώσουμε αυτά. Οπως είπα, είμαι απογοητευμένος από την ομάδα μου. Αύριο είναι μία καινούργια ημέρα, κοιτάμε μπροστά και συνεχίζουμε».

Γ.Λ.