Κρύο πιάτο με καθυστέρηση 147 ημερών σερβίρισε η Μπόχουμ την Μπάγερν και την υποχρέωσε σε ήττα με 4-2 η οποία επέτρεψε στην Ντόρτμουντ να την πλησιάσει εκ νέου στους έξι βαθμούς. Στις 18 Σεπτεμβρίου οι Βαυαροί συνέτριψαν με 7-0 την Μπόχουμ με τον Λαμπρόπουλο να σημειώνει αυτογκόλ και τον Σταφυλίδη να παρατηρείται με κίτρινη κάρτα. Το Σάββατο οι ρόλοι άλλαξαν. Παρά το γεγονός ότι η Μπάγερν προηγήθηκε ξανά στο 9′ με τον Λεβαντόφσκι, ακολούθησε μία καταιγίδα τεσσάρων τερμάτων εκ των οποίων τα τρία σημειώθηκαν σε διάστηκα έξι λεπτών (38′-44′).

Ηταν η πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 1975 που η Μπάγερν δέχτηκε τουλάχιστον τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο (πριν από 47 χρόνια συνετρίβη με 6-0 από την Αϊντραχτ και στο ημίχρονο είχε δεχτεί πέντε γκολ) ενώ είναι η πρώτη της ήττα από την Μπόχουμ ύστερα από 18 χρόνια.

Ο Γιόσουα Κίμιχ χαρακτήρισε την εμφάνιση της Μπάγερν ως τη χειρότερη της σεζόν ενώ αυτό που τον ανησυχεί περισσότερο είναι η συχνή επανάληψη του φαινομένου της αγωνιστικής κατάρρευσης. Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν απέφυγε να ασκήσει κριτική στους παίκτες του και περιορίστηκε να πει πως δεν λειτούργησε το πλάνο.  

Την γκέλα της Μπάγερν εκμεταλλεύτηκε χθες η Ντόρτμουντ που πέρασε άνετα από την έδρα της Ουνιόν με σκορ 3-0. Δύο γκολ πέτυχε ο Μάρκους Ρόις.

Γ.Ν.