Ηταν δεδομένα το μεσημέρι του Κώστα Φορτούνη. Και ο αρχηγός φρόντισε να το υπογράψει φαρδιά-πλατιά. Επιστροφή στη δράση έπειτα από 235 ημέρες, μέσω του Ολυμπιακού Β’ στη 2-0 νίκη επί των Τρικάλων. Με γκολ (25′). Και συνολικά ένα ημίχρονο παρουσίας στον αγωνιστικό χώρο που λες και το έβαλε γινάτι να υποσχεθεί πως η ώρα που θα ξαναδούμε τον αρχηγό υπό τις οδηγίες του Πέδρο Μαρτίνς δεν αργεί.

Ηταν εξ αρχής στο πλάνο να αγωνιστεί για ένα ημίχρονο. Επιλέχθηκε (για λόγους ψυχολογικούς προφανώς) να αφορά εκείνο της βασικής εντεκάδας. Και ο 29χρονος που τραυματίστηκε 26 Ιουνίου και έμεινε εκτός δράσης οκτώ ολόκληρους μήνες θέλησε να αποδείξει πως… δεν πέρασε μια μέρα. Μετά το γκολ που άνοιξε το σκορ είχε και μια καταπληκτική πάσα προς τον Δημήτρη Πινακά (37′), μάλιστα είχε και μια ασίστ που απλά δεν συνάντησε τα… δίχτυα. Εδειξε στα αλήθεια, πως έχει αφήσει πίσω του σαν δυσάρεστη ανάμνηση τον τραυματισμό του.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έμεινε με παίκτη λιγότερο από το 53′ λόγω της αποβολής του Μαυρουδή. Δεν είχε πρόβλημα όμως για το τρίποντο. Αποδείχθηκε στο 71′ όταν ο Αποστολόπουλος έγραψε το τελικό 2-0 κατοχυρώνοντας την 7η νίκη στο πρωτάθλημα. Με αυτό το τρίποντο οι Πειραιώτες ανέβηκαν στην 4η θέση με 28 βαθμούς σε 18 ματς.

Ολυμπιακός Β’ (Ιμπαγάσα): Στουρνάρας, Ξενιτίδης, Αποστολόπουλος, Καρμπόβνικ, Μπαγκαλιάνης, Φορτούνης (46′ Λιάτσος), Καλογερόπουλος, Μαυρουδής, Μαρίνος, Αλ Καχτάνι (46′ Τσέλιος), Πινακάς.

Τρίκαλα (Καβακάς): Αγριμάκης, Μανίσογλου, Ριζογιάννης, Ευθυμίου (33′ λ.τ. Μυλόπουλος), Ιωαννίδης (63′ Γκοβίνας), Σανδραβέλης, Ντιαλόσι, Νιάρος, Κεχαγιάς, Πέλκας, Ελευθεριάδης.

Δ.Δ.