Ακόμη πιο κοντά στην κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός. Και ακόμη μια στροφή Super League που έμεινε πίσω κάνοντας κάθε ψύχραιμο παρατηρητή να θυμηθεί για πολλοστή φορά γιατί η κουβέντα του «ανταγωνισμού» (δεν μοιάζει) είναι τόσο ρηχή στα μέρη μας.

Εβδομο ματς σε τρεις εβδομάδες για τον πρωταθλητή. Δεύτερο σερί ταξίδι σε μια τουρνέ που ξεκίνησε το μεσημέρι της Τετάρτης με πτήση για το Μπέργκαμο και ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ με τσάρτερ για το «Ελ. Βενιζέλος». Είχε ο Πέδρο Μαρτίνς αποφασίσει να παίξει το χαρτί του rotation. Αλλαξε τη μισή του εντεκάδα βάζοντας στην άκρη του μυαλού του τη ρεβάνς με την Αταλάντα.

Και τι έγινε όμως; Ακόμη και έτσι βρήκε μια χαρά τον τρόπο να βάλει το τρίποντο στις αποσκευές. Με τον Ματιέ Βαλμπουενά να έρχεται από τον πάγκο και να νομίζεις ότι… νομίζει πως απέναντι δεν στέκεται ο Βόλος, άλλα κάποιος αντίπαλος Champions League. Με τα αντανακλαστικά μιας ολόκληρης ομάδας να μην αρκούνται στην ισοπαλία, αλλά να ψάχνουν ως το φινάλε το σχέδιο μιας ακόμη απόδρασης. Μία εβδομάδα πριν ήταν το γκολ του Γιαν Εμβιλά στο 84′ για το 1-0 με την ΑΕΚ. Δέκα μέρες πριν ήταν το γκολ του Γιώργου Μασούρα στο 90’+2′ με τον Παναιτωλικό για το 2-1 και την παράταση που έφερε την πρόκριση στους ημιτελικούς. Και πάει… λέγοντας.

Δεν έχει άλλο ελληνικό κλαμπ αυτή τη «μενταλιτέ». Και μιας και δεν έχει και ανάλογο ρόστερ; Δεν είναι καθόλου παράξενο ότι βρισκόμαστε ξανά, δεύτερη φορά φέτος, μπροστά από έναν βαθμολογικό πίνακα που η διαφορά ανάμεσα στον πρώτο και (όλους) τους άλλους είναι διψήφια.

Ο Ολυμπιακός δεν το κάνει αυτό επιλεκτικά. Το κάνει μεθοδικά. Είναι στοιχείο του χαρακτήρα του. Και όταν βρίσκεται περικυκλωμένος σε καλαντάρι-ναρκοπέδιο από τρεις διαφορετικές διοργανώσεις. Και όταν η διαφορά στον βαθμολογικό πίνακα του επιτρέπει να… χαλαρώσει. Ηταν το χθεσινό το ένατο παιχνίδι στα τελευταία έντεκα της Super League που η εστία του Ολυμπιακού έμεινε απαραβίαστη. Ηταν το ένατο φετινό «διπλό». Εχουν οι Ερυθρόλευκοι έντεκα γκολ παθητικό σε 23 αγωνιστικές και δεν υπάρχει ομάδα στην πρώτη εξάδα που να έχει δεχθεί λιγότερα από τα διπλά! Για να μη θυμηθούμε πως όλα αυτά συμβαίνουν σε μια αήττητη διαδρομή.

Τι ακριβώς να κουβεντιάσουμε…