Βλέποντας τον Κώστα Μπακογιάννη χθες να μιλάει για το μεγάλο έργο της Διπλής Ανάπλασης, που θα αλλάξει την εικόνα δύο περιοχών της Αθήνας, καταλάβαινες ότι δεν μιλάει μονάχα ως πολιτικός. Αλλά και ως λάτρης του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου. Ως φίλαθλος του Παναθηναϊκού, κάτι που δεν το έκρυψε ποτέ. Θέλει να δει μια μεγάλη ομάδα της πόλης να αγωνίζεται σε μια «αρένα», όπως χαρακτήρισε το γήπεδο στον Βοτανικό πολλές φορές. Θέλει για τον Παναθηναϊκό το μεγαλύτερο γήπεδο της χώρας. Και πάνω σε αυτό το πρότζεκτ έχει δουλέψει πολύ όλους τους προηγούμενους μήνες.

 Συνηθίζουμε στην Ελλάδα να είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι στα πολιτικά πρόσωπα και στο πόσο ειλικρίνεια κρύβουν τα λόγια τους. Ο Μπακογιάννης μοιάζει να κερδίζει αυτό το στοίχημα. Η χθεσινή του εικόνα σίγουρα θα άλλαξε το μυαλό αρκετών φίλων του Παναθηναϊκού που ήταν αποφασισμένοι να ψηφίσουν «όχι» στη Διπλή Ανάπλαση στη Γενική Συνέλευση της 30ης Μαρτίου. Δεσμεύτηκε ο δήμαρχος Αθηνών πως ο Παναθηναϊκός θα παίζει στο γήπεδό του το 2026. Εκανε λόγο για μια δουλειά μηνών πίσω από τις κάμερες. Κι εδώ φαίνεται πως λέει την αλήθεια.

Μπορεί ο κόσμος να ανησυχούσε αφού δεν μάθαινε νεότερα για το γηπεδικό, πλην όμως όπως αποδείχτηκε χθες από την παρουσίαση Μπακογιάννη το… τρένο είχε μπει στις ράγες εδώ και καιρό. Οι ομάδες εργασιών λειτουργούσαν στους χρόνους που έπρεπε, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών ήταν δύσκολες αλλά έβγαλαν… λευκό καπνό και αν όλα πάνε καλά και στη γενική συνέλευση του Παναθηναϊκός ΑΟ, τότε το όνειρο για εκατομμύρια φίλους του Παναθηναϊκού θα γίνει πραγματικότητα. Και ο Κώστας Μπακογιάννης θα έχει κερδίσει τον χαρακτηρισμό του πολιτικού προσώπου που έβαλε για τα καλά το λιθαράκι του ώστε να γίνει ένα τόσο μεγάλο έργο.