Ο διασυρμός από τον Παναθηναϊκό προκάλεσε πολύ ισχυρούς τριγμούς στην ΑΕΚ. Η κατάσταση στην ομάδα έδειξε να φτιάχνει κάπως μετά τη νίκη επί του ΠΑΣ, όμως όπως αποδείχθηκε αυτό το αποτέλεσμα ήταν της στιγμής. Η Ενωση νοσεί και μάλιστα βαριά. Η χθεσινή ήττα προκάλεσε την έκρηξη του Δημήτρη Μελισσανίδη, που δεν μπορούσε να κρύψει την οργή του σε όποιον επικοινωνούσε μαζί του.

Η ΑΕΚ μοιάζει με ένα καζάνι που βράζει. Αργύρης Γιαννίκης, Παναγιώτης Κονέ και Γιάννης Παπαδημητρίου βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα. Αν δεν υπήρχε το επερχόμενο ματς με τον ΠΑΟΚ, σε δύο ημέρες, ίσως να μιλούσαμε ήδη και για εξελίξεις. Φαίνεται όμως πως αυτές προς το παρόν θα παραταθούν. Χωρίς βεβαίως να μπορεί να αποκλειστεί και ένα αντίθετο σενάριο.

Η Ενωση απέτυχε παταγωδώς. Η ομάδα που δομήθηκε κατάντησε… περίγελος των αντιπάλων και με την εικόνα που έδειξε χθες δεν πείθει πως μπορεί να μπει στα πλέι οφ για να διεκδικήσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ο Παναθηναϊκός έδειξε πολύ πιο οργανωμένος και αυτή η ΑΕΚ είναι ικανή να χάσει αυτό που κρατά αυτή τη στιγμή στα χέρια της.

Στα υψηλά κλιμάκια της ομάδας γίνονται από χθες βράδυ διεργασίες. Μελετώνται λύσεις και ζυγίζονται όλα τα δεδομένα. Πιθανότατα η σημερινή μέρα θα φέρει νεότερα, είτε έτσι, είτε αλλιώς. Επί της ουσίας οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν με γνώμονα τα πλέι οφ και το κατά πόσο η υπάρχουσα σύνθεση είναι σε θέση να πετύχει έστω το μίνιμουμ, δηλαδή να οδηγήσει την ΑΕΚ στην Ευρώπη.

Ο Γιαννίκης μετά το ματς αρκέστηκε να δηλώσει συγγνώμη από τον κόσμο για τη νέα αποτυχία και τη βαριά ήττα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ενα μεγάλο συγγνώμη από τον κόσμο για το αποτέλεσμα. Τα δυο γκολ έφεραν κατάρρευση κι αυτό στοίχισε στο ματς. Το πρώτο είναι ένα πέναλτι που δεν κάνεις τάκλιν στην περιοχή. Το έχουμε συζητήσει. Μετά στο δεύτερο γκολ υπήρχαν χαμένες μονομαχίες. Πολλές χαμένες μονομαχίες κι αυτό κόστισε».