Υπάρχει μια «φλέβα» στους ποιητικούς αφορισμούς του Σταύρου Ζαφειρίου υπό τον γενικό τίτλο «Κάφκα», που δημοσιεύονται στο τεύχος 123 του «Εντευκτηρίου»:

«Δεν είμαι εκείνος· το όνομά μου είναι Φραντς·  

είναι Καθένας.

Κρίθηκα σ’ όλες τις εντολές,

εργάστηκα σαν διανομέας ανεπίδοτων γραμμάτων,

τάχτηκα σ’ ό,τι είχε φτερά, μα έμεινα άφτερος

μην και το ακολουθήσω».

Στο αφήγημα «Ηλιοτρόπια», πάλι, η Δέσποινα Καϊτατζή-Χουλιούμη «παίζει» εύστοχα με τον ρυθμό των κοφτών προτάσεων: «Το χωριό, τον καταπράσινο κάμπο, το ποτάμι. Τίποτα, τίποτα απ’ αυτά δεν του μιλούσε, τότε. Τα βουνά τριγύρω τον έπνιγαν, λες. Αισθανόταν εγκλωβισμένος. Να φύγει· να φύγει μακριά. Δεν άντεχε να είναι ο γιος του πνιγμένου. Ο γιος της χήρας που τις νύχτες έρχονταν άντρες και της χτυπούσαν κρυφά το παράθυρο».

Εκτός άλλων στην ύλη του περιοδικού περιλαμβάνονται ποιήματα των Διονύση Καρατζά, Αλεξάνδρας Πλαστήρα, Δημήτρη Λεοντζάκου, Μάριου Βασιλόπουλου, Ράνιας Καταβούτα, Χριστίνας Καραντώνη, Ντον Πάτερσον (μτφ. Δήμητρας Κολλιάκου), πεζά των Κώστα Γκιμοσούλη, Διαμαντή Αξιώτη, Γεωργίας Τριανταφυλλίδου, Ελσας Κορνέτη, Βάνας Χαραλαμπίδου, Μύρωνα μ. Παβένου, Δήμητρας Διδαγγέλου, μια μετάφραση Τσέχοφ από τον Φίλιππο Δ. Δρακονταειδή και μια Μάργκαρετ Ατγουντ («Οι Αρειανοί κατακτούν τον Καναδά», μτφ. Γιάννης Θεοδοσίου), αποσπάσματα από τη «Μαρίκα» του Σάκη Σερέφα, τους «Πλατωνικούς διαλόγους» του Χάρη Βλαβιανού, τη «Μικρή εγκυκλοπαίδεια του θανάτου» του Κυριάκου Χαρίτου, κείμενα για τον Νίκο Μπακόλα και τον Κώστα Κρυστάλλη. Ολα αυτά ύστερα από τα τρία ποιήματα του Μάνου Ελευθερίου, τα οποία αναδημοσιεύονται από το εκτός εμπορίου βιβλιαράκι των Edizioni Fratelli Sublimi, που κυκλοφόρσε τον Σεπτέμβριο του 2018 («Οι ασκεπείς μεγάλοι δούκες της Ρωσίας», «Θεατρικά προγράμματα», «Τα φαρμακεία»).