Η BMW ανεβάζει τον πήχη στα ηλεκτρικά της μοντέλα με ένα νέο, πολυτελές μοντέλο, το i7, το οποίο βρίσκεται ακόμη σε φάση δοκιμών. Μάλιστα, η βαυαρική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες από το ολοκαίνουργιο κέντρο έρευνας και καινοτομίας (FIZ) που κατασκεύασε η BMW εντός του εργοστασίου της στο Μόναχο και περιλαμβάνει ειδικές αίθουσες μελέτης της ηχομόνωσης των βαυαρικών αυτοκινήτων. Στο συγκεκριμένο κέντρο γίνονται οι δοκιμές της νέας ηλεκτρικής πρότασης, του i7, όντας μια ναυαρχίδα που ετοιμάζεται να κατέβει στην αρένα των οχημάτων με μηδενικούς ρύπους, ενώ αναμένεται να ανεβάσει αρκετά ψηλά τον πήχη στον τομέα της αυτονομίας.

Η νέα BMW Σειρά 7 και η ηλεκτρική της εκδοχή i7 αναμένεται να παρουσιαστούν επίσημα από τη βαυαρική εταιρεία τους προσεχείς μήνες.

Πέραν της ηλεκτρκής EV εκδοχής, η βαυαρική φίρμα έχει στα… σκαριά και την έκδοση με τον κινητήρα βενζίνης, τη 760i με V8 κινητήρα, που θα αποδίδει πάνω από 600 ίππους. Στο Κέντρο Ερευνας & Καινοτομίας (FIZ) του Μονάχου μηχανικοί δοκιμών και εξέλιξης εξετάζουν όλη την γκάμα εκπομπών και εισροών θορύβου. Ο θόρυβος από τον κινητήρα και την κύλιση αναλύονται λεπτομερώς, όπως και η αεροακουστική και οι κραδασμοί, ώστε να καθορίζονται πλήρως οι ακουστικές ιδιότητες των νέων πολυτελών σεντάν.