To ηλεκτρικό μοντέλο της Volvo ανανεώνεται με έμφαση στη βελτίωση του ηλεκτρικού του συστήματος αλλά και σε μικρές αισθητικές παρεμβάσεις. Συγκεκριμένα, το XC40 Recharge φέρει μικρές αλλαγές στο εμπρός του τμήμα, με τους σχεδιαστές της σουηδικής φίρμας να τοποθετούν φώτα LED ημέρας, έχει πιο αεροδυναμικό εμπρός τμήμα, ενώ το πίσω τμήμα έχει παραμείνει ίδιο. Οι μεγαλύτερες αλλαγές εστιάζονται και στο δεύτερο ηλεκτρικό μοντέλο, το C40 Recharge, που αποκτά ακόμη μια νέα βασική εκδοχή που αναμένεται να είναι ακόμη πιο προσιτή.

Συγκεκριμένα, η βασική εκδοχή κινείται αποκλειστικά από έναν κινητήρα που είναι τοποθετημένος στον εμπρός άξονα, μια και έως και σήμερα το μικρό SUV μοντέλο είχε και έχει έκδοση με δυο ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 408 ίππων.

Εκτός από τις εξαιρετικές επιδόσεις του, που ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί από τη σουηδική φίρμα, αλλά θα αποτελούν ένα ατού του μοντέλου, η βασική εκδοχή του θα φέρει μπαταρία 69 kWh, η οποία θα προσφέρει μέγιστη αυτονομία 432 χλμ. και θα φορτίζεται από το 10% έως και 80% της χωρητικότητας της μπαταρίας του σε 32 λεπτά, αρκεί να συμβεί με τη χρήση ταχυφορτιστή. Να σημειωθεί ότι η Volvo κατάφερε το 2021 να αυξήσει τις πωλήσεις στη χώρα μας κατά 16,5%  – συνολικές ταξινομήσεις 1.715 αυτοκίνητα – σε σύγκριση με το 2020. Αξιο αναφοράς ότι οι πωλήσεις των Volvo σειράς Recharge αυξήθηκαν κατά 87% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.