Η Nissan κάνει ολομέτωπη επίθεση με νέα ηλεκτρικά μοντέλα που ήδη κερδίζουν το κοινό τους. Σήμερα, η ιαπωνική φίρμα διαθέτει στην κατηγορία των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων το νέο Leaf – που ήδη μετράει στην αγορά 10 χρόνια πορείας – ενώ άμεσα θα δούμε να κυκλοφορεί στην αγορά και το νέο Ariya. Το τελευταίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά τον ερχόμενο Σεπτέβριο. Σήμερα, η ιαπωνική φίρμα «χτίζει» τα νέα της μοντέλα σε μια νέα πλατφόρμα που θα αφορά τα ηλεκτρικά – Evs – οχήματά της.

Ηδη το νέο πάτωμα θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στο Nissan Ariya, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό coupe-crossover της μάρκας. Πρόκειται για την πλατφόρμα CMF-EV. Η νέα πλατφόρμα αναμένεται να «γεννήσει» σημαντικά μοντέλα για τον ιάπωνα κατασκευαστή έως και το 2030. Μάλιστα, τα νέα μοντέλα θα αφορούν μια ευρύτερη συμμαχία, που θα αποτελέσει τη βάση για 15 ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2030.

Τεχνολογικά, η νέα πλατφόρμα CMF-EV είναι πιο επίπεδη, με απώτερο στόχο να δημιουργηθεί ο απαραίτητος χώρος για τους ηλεκτρικούς κινητήρες, που θα τοποθετηθούν ακριβώς δίπλα στον μπροστινό και στον πίσω άξονα, ενώ οι συστοιχίες μπαταριών σχεδιάστηκαν για να είναι όσο το δυνατόν πιο λεπτές, σχηματίζοντας ένα δομικό σύστημα στήριξης για την πλατφόρμα. Με αυτόν τον τρόπο η νέα πλατφόρμα CMF-EV θα αποτελέσει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τη διεύρυνση των ηλεκτρικών οχημάτων της φίρμας.