Η SKODA ποντάρει την ηλεκτρική της εξέλιξη στο νέο ENYAQ iV, που ξεχωρίζει για τον πολυτελή του χαρακτήρα, την άνεση στο εσωτερικό του και την ηλεκτρική υπεροχή του κάτω από το καπό. Σήμερα, η τσεχική φίρμα προσφέρει το νέο της, αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο σε πολλαπλές εκδόσεις, ανάλογα με τις απαιτήσεις των υποψήφιων αγοραστών. Η μεγάλη ζήτηση φέρνει σημαντικές αναβαθμίσεις στο νέο της μοντέλο, που «πατάει» σε ένα νέο λογισμικό, το οποίο, όπως αναφέρει η SKODA, συντομεύει τους χρόνους φόρτισης, προσφέρει μεγαλύτερη άνεση και βελτιστοποιεί τη λειτουργία του αυτοκινήτου. Ειδικότερα, η SKODA εγκαθιστά ήδη τη νέα έκδοση λογισμικού ME3 στα αυτοκίνητα που βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιό της στην Πράγα. Μάλιστα, τα ENYAQ iV που έχουν ήδη παραδοθεί στους πελάτες θα λάβουν δωρεάν αναβάθμιση με τη νέα έκδοση λογισμικού το δεύτερο εξάμηνο του 2022, με τους πελάτες να ενημερώνονται σχετικά τους προσεχείς μήνες. Το νέο λογισμικό προσφέρει ακόμη καλύτερη λειτουργία για τον έλεγχο συστήματος πολυμέσων, του ψηφιακού πιλοτηρίου Digital Cockpit και του Head-up Display. Επίσης, οι βελτιώσεις αφορούν και τις διαδικτυακές υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας SKODA Connect.

Προστατεύει την μπαταρία. Ειδικότερα, ο κάτοχος του ENYAQ iV έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει μια νέα λειτουργία, την Battery Care, όπου παρέχει τη δυνατότητα ώστε η μπαταρία να φορτιστεί μόνο μέχρι το 80% την επόμενη φορά που θα συνδεθεί το αυτοκίνητο για φόρτιση. Χάρη σε αυτό το πρόγραμμα μειώνονται η ταχύτητα φόρτισης DC και η μέγιστη ισχύ φόρτισης για να αποφευχθούν οι κορυφές ισχύος. Αυτά τα μέτρα, παρόμοια με τη λειτουργία eco mode σε ένα smartphone, βοηθούν στη διατήρηση της μπαταρίας σε άριστη κατάσταση και παρατείνουν τη διάρκεια ζωής της.

Αλλά και οι τετρακίνητες εκδόσεις του ENYAQ iV διαθέτουν ένα επιπλέον νέο προφίλ οδήγησης, το Traction Mode, που έχει σχεδιαστεί για οδήγηση σε μη ασφαλτοστρωμένους δρόμους ή ολισθηρές επιφάνειες και παρέχει σταθερή τετρακίνηση σε ταχύτητες έως και 20 χλμ./ώρα. Συνολικά, το νέο πακέτο του λογισμικού εξασφαλίζει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, βελτιστοποιημένη απόδοση ισχύος και πιο αποτελεσματική ανάκτηση ενέργειας, επομένως μεγαλύτερη αυτονομία. Σε αριθμούς, στο νέο SKODA ENYAQ COUPÉ iV 60, που θα λανσαριστεί στην Ελλάδα πριν από το καλοκαίρι, η αυτονομία αυξάνεται στα 416 χιλιόμετρα, ενώ το ENYAQ COUPÉ iV 80 με τη μεγαλύτερη μπαταρία μπορεί να διανύσει έως και 544 χιλιόμετρα με μία φόρτιση.