Αρχίζει η διαδικασία των πλέι οφ και των πλέι άουτ και σίγουρα τα δύο μίνι πρωταθλήματα είναι ικανά να μας κρατήσουν ζεστό το ενδιαφέρον μέχρι το φινάλε. Μπορεί να υπάρχουν απόψεις που λένε πως το συγκεκριμένο φορμάτ δεν είναι το κατάλληλο και πως θα ήταν προτιμότερο να έχουμε μονάχα την κανονική διάρκεια, αλλά αυτό δεν μπορεί να συμβεί όσο στη Σούπερ Λίγκα υπάρχουν 14 ομάδες. Είναι λίγα τα 26 ματς. Για όλους. Και δεν αποδίδουν τη μέγιστη δικαιοσύνη, αφού πολλοί δεν προλαβαίνουν να διορθώσουν τα λάθη τους. Με 16 ή 18 ομάδες θα ήταν προτιμότερο ένα πρωτάθλημα χωρίς πλέι οφ, με 14 όμως δεν γίνεται.

Ο βαθμολογικός πίνακας σαφώς και αποδεικνύει πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τα ματς που έρχονται. Τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, αν εξαιρέσουμε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, όχι μόνο δεν έχουν ξεκαθαρίσει αλλά η είσοδος του ΠΑΣ των 40 βαθμών φέρνει πλέον και μία ακόμα ομάδα στη διεκδίκηση μιας θέσης στην τετράδα. Η ΑΕΚ έχει 46, ο Αρης 45, ο Παναθηναϊκός 42. Κανείς δεν μπορεί να στερήσει το δικαίωμα από τους Ηπειρώτες να ονειρεύονται.

Ιδιαίτερα από τη στιγμή που στο γήπεδο έχουν βγάλει μια καταπληκτική εικόνα, με σταθερότητα και σοβαρότητα. Και έδειξε και σε παιχνίδια με αυτές τις ομάδες πως μπορεί να αντεπεξέλθει, να πάρει μεγάλα αποτελέσματα, να διεκδικήσει.

Στη μάχη της παραμονής, ο Απόλλων Σμύρνης έχει ένα μεγάλο βουνό μπροστά του. Στο -5 από την προτελευταία θέση, που δεν σε εξασφαλίζει, αλλά σε οδηγεί στα μπαράζ, εκεί που βρίσκεται σήμερα η Λαμία. Η οποία με τη σειρά της είναι στο -5 από τον Ατρόμητο.

Οι Βοιωτοί είναι και το μεγάλο ερωτηματικό. Εχοντας να κυνηγούν την απευθείας παραμονή, ταυτόχρονα να σκέφτονται πόσο μπορεί να τους πλησιάσει και αν μπορεί να τους φτάσει ο Απόλλωνας, αλλά και με τους δύο ημιτελικούς Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό να έρχονται.

Σημαντικό ρόλο για τα πλέι άουτ θα παίξει και η συμπεριφορά των «αδιάφορων». Απογοητευμένοι οι ΟΦΗ και Αστέρας, ήδη επιτυχημένοι οι Παναιτωλικός, Βόλος, Ιωνικός, είναι πιθανό να παίξουν τον ρόλο των… διαμορφωτών της τελικής κατάταξης.