Μετά την ήττα από τον Μπρούκσμπι και τον αποκλεισμό του από τη συνέχεια του Ιντιαν Γουέλς ο Στέφανος Τσιτσιπάς φανέρωσε ένα πρόσωπο που δεν το έχουμε συνηθίσει και δεν είναι ωραίο. Ηταν αγενής. Μίλησε με εμφανώς υποτιμητική διάθεση για την τύχη του Αμερικανού που πέρασε κάποιες μπαλιές με τη βοήθεια του φιλέ και της τύχης. Η αστική ευγένεια που απαιτεί ένα άθλημα όπως το τένις πήγε… περίπατο.

Εκτός αυτού, ήταν άδικη η απαξίωση της νίκης του αντιπάλου του. Ο Μπρούκσμπι ήταν καλύτερος και κέρδισε. Μπορεί σε κάποιες φάσεις η τύχη να τον ευνόησε, αλλά ο αγώνας δεν κρίθηκε από αυτές. Ομως ο Στέφανος δείχνει ότι είναι εκνευρισμένος. Κι αυτό είναι κάτι που επίσης δεν έχουμε συνηθίσει από αυτόν.

Φαίνεται, ωστόσο, πως τα πράγματα δεν πάνε μέχρι στιγμής όπως τα είχε στο μυαλό του. Μετά τις πολύ καλές εμφανίσεις του στο Αυστραλιανό Οπεν, όπου έφτασε ως τον ημιτελικό, και στο Ρότερνταμ, όπου έχασε στον τελικό από τον Οζέ-Αλιασίμ, δεν έχει σημειώσει την πρόοδο που θα περίμενε, κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κάνει κάποιες ήττες εντελώς απρόσμενες.

Στη Μασσαλία, ένα τουρνουά που το έχει κερδίσει δύο φορές την τελευταία τετραετία έχασε για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια από αθλητή που βρίσκεται έξω από τους πρώτους 100 της παγκόσμιας κατάταξης. Το νο 163 Ρομάν Σαφιούλιν. Κι ο Μπρούκσμπι είναι επίσης χαμηλά, στο νο 43. Τέτοιους αντιπάλους τούς είχε για… πρωινό πέρυσι και πρόπερσι.

Τώρα όμως τον δυσκολεύουν και δεν του επιτρέπουν να προχωρήσει στα τουρνουά όπου παίρνει μέρος, άρα και να διεκδικήσει τους τίτλους που χρειάζεται για να βελτιώσει τη θέση του στην ελίτ του παγκόσμιου τένις. Κι αυτό έχει αρχίσει να του δημιουργεί εκνευρισμό. Πιθανόν επειδή συνδυάζεται και με κάποιες αμφιβολίες που ενδεχομένως έχει για την ετοιμότητά του μετά την επέμβαση που έκανε στον αγκώνα τον περασμένο Νοέμβριο. Ο ίδιος αποκάλυψε πρόσφατα ότι εκείνο το διάστημα σκέφτηκε ακόμα και να τα παρατήσει, τόσο σοβαρό ήταν το πρόβλημα.

Αυτό που έχει να κάνει ο Στέφανος είναι να μείνει ψύχραιμος. Και να ελπίζει ότι η σεζόν στο χώμα, που είναι η σπεσιαλιτέ του και θα αρχίσει τον Απρίλιο, θα τον εκτοξεύσει. Οπως πέρυσι.