Πόσο αλάτι καταναλώνετε; Πρόκειται για ερώτηση που απευθύνεται αποκλειστικά και μόνον σε… δυνατούς λύτες, καθώς η απάντηση μπορεί να φαίνεται εύκολη αλλά δεν είναι. Και αυτό διότι εκτός από το αλάτι που προσθέτουμε στην κατσαρόλα και στο πιάτο μας ώστε να νοστιμίσουμε το καθημερινό φαγητό μας, υπάρχουν και άλλες φανερές ή κρυφές πηγές με αποτέλεσμα ο υπολογισμός να είναι σχεδόν ακατόρθωτος. Συνεπώς, το αμέσως επόμενο ερώτημα είναι τι οφείλει να κάνει κανείς, εάν πρέπει ή θέλει να περιορίσει το αλάτι που καταναλώνει; Η πρώτη συμβουλή που δίνει η διαιτολόγος-διατροφολόγος του τμήματος Γαστρεντερολογίας, Ηπατολογίας και Διατροφής της «Cleveland Clinic», Dr Julia Zumpano, είναι η μείωση να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην αλλοιωθεί σημαντικά η γεύση του φαγητού. Διαφορετικά, όπως εξηγεί, περιορίζονται οι πιθανότητες επιτυχίας.
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε
Ή εγγραφείτε
Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ