O σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα υγείας παγκοσμίως, αφού υπολογίζεται ότι το 2030 ο αριθμός των διαβητικών θα ανέλθει στα 350 εκατομμύρια. Πολλές έρευνες έχουν επισημάνει τον ρόλο της ώρας που καταναλώνουμε τα γεύματα για οφέλη ή επιπτώσεις στην υγεία μας. Η πιο γνωστή περίπτωση είναι αυτή του βραδινού φαγητού σε προχωρημένη ώρα η οποία ευθύνεται για την αύξηση του βάρους, αύξηση της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων καθώς και τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη. Μάλιστα, πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Diabetes Care αναφέρει ότι η κατανάλωση φαγητού έως και 2 ώρες πριν απ’ τον βραδινό ύπνο αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη έως και 50%. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι συμπίπτει με την απελευθέρωση μιας ορμόνης που ρυθμίζει τον ύπνο, της μελατονίνης, η οποία φαίνεται να μειώνει την έκκριση ινσουλίνης από το πάγκρεας αυξάνοντας έτσι τη γλυκόζη στο αίμα και προκαλώντας διαβήτη.
![](/wp-content/themes/whsk_taneagr/common/imgs/nealaptop.png)
![](/wp-content/themes/whsk_taneagr/common/imgs/neaportrait.png)
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε
Ή εγγραφείτε
Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ