Πρεμιέρα στην Ελλάδα για το νέο σπορ σεντάν με την αμιγώς ηλεκτρική του λειτουργία που εμπλουτίζει την γκάμα της φίρμας

Η Mercedes εμπλουτίζει την γκάμα της με ένα ακόμη ηλεκτρικό μοντέλο, αυτή τη φορά στην κατηγορία των πολυτελών σεντάν. Η νέα EQE είναι ήδη διαθέσιμη στην ελληνική αγορά προς παραγγελία – στις εκθέσεις των αντιπροσώπων της χώρας μας θα βρίσκεται από τις αρχές του καλοκαιριού.  Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να αποκτήσουν την EQE 350+ αλλά και την ισχυρότερη Mercedes-AMG EQE 43 4MATIC. Τα δύο μοντέλα πρεσβεύουν τη νέα εταιρική ταυτότητα της φίρμας, ενώ ως σπορ σεντάν μοντέλα συνδυάζουν τις «αθλητικές» επιδόσεις με κοινό παρονομαστή την τεχνολογική υπεροχή. Η αμιγώς ηλεκτρική σπορ σεντάν EQE διατίθενται δύο εκδόσεις: η EQE 350+ με ισχύ 215 kW και η EQE 43 4MATIC στα 350 kW ως εισαγωγή σε αυτό που η Mercedes-AMG ονομάζει «electric Driving Performance». Οπως αναφέρει η γερμανική φίρμα, το εσωτερικό του μοντέλου είναι Electric Art. Ξεχωρίζουν τα υλικά υψηλής ποιότητας, με έναν ιδιαίτερο φωτισμό που του προσφέρει πιο φουτουριστική ατμόσφαιρα.

Εξοπλισμός – τιμές

Η EQE προσφέρει μεταξύ άλλων και σύστημα τετραδιεύθυνσης, ενισχύοντας την ενεργητική ασφάλεια του αυτοκινήτου, ενώ η οδηγική άνεση ενισχύεται και από την τεχνολογία προβολέων DIGITAL LIGHT. Επίσης, οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να την επιλέξουν (επιπλέον του πακέτου Advance Plus που περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό των οχημάτων στη χώρα μας) με δύο νέα πακέτα εξοπλισμού, τα Premium και Premium Plus.

Επίσης, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει το προφίλ οδήγησης, με το πάτημα ενός κουμπιού, με γνώμονα τις δικές του προτιμήσεις. Τα προγράμματα οδήγησης AMG DYNAMIC SELECT καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιλογών, από την απόλυτη άνεση έως τον έντονο σπορ χαρακτήρα. Υπάρχει επίσης μια επιλογή από αεροδυναμικά βελτιστοποιημένες ζάντες ελαφρού κράματος AMG 20 και 21 ιντσών. Κύριο χαρακτηριστικό στο εσωτερικό του μοντέλου η μεγάλη οθόνη που εκτείνεται από το ένα άκρο του οχήματος έως το άλλο και προαιρετικά μπορεί να εξοπλιστεί με την πρωτοποριακή Hyperscreen MBUX. Η ελληνική αντιπροσωπεία ανακοίνωσε και τις τιμές για τα δύο νέα μοντέλα. Η πιο προσιτή είναι η EQE 350+ που κοστίζει από €82.500 και η ισχυρότερη, η EQE 43 4MATIC AMG, που κοστίζει €111.000.