Αν ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε ένα πρόβλημα φέτος, το οποίο ήταν και αυτό που από νωρίς τον έστειλε μακριά από τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία, ήταν του σέντερ φορ. Ο τραυματισμός του Νέλσον Ολιβέιρα ανάγκασε τον Λουτσέσκου να αναθεωρήσει τα πλάνα του, καθώς ο Πορτογάλος ερχόταν για να γίνει το βασικό «εννιάρι» της ομάδας. Και να πάρει πάνω του το μεγαλύτερο μέρος του σκοραρίσματος. Ο ΠΑΟΚ μετά τον τραυματισμό του Ολιβέιρα πήγε στη λύση του Ακπομ, αλλά ο Βρετανός δεν ήταν ποτέ ο σπουδαίος σκόρερ. Και το γνώριζαν καλά αυτό στον ΠΑΟΚ.

 Ο Σφιντέρσκι έγινε ο βασικός φορ του ΠΑΟΚ, ωστόσο η πώλησή του σε ομάδα του MLS αποτέλεσε ένα επιπλέον «πλήγμα» στα μέσα της σεζόν. Και έφερε τον Τσόλακ πίσω στην ομάδα. Ούτε εκείνος όμως είναι ο παίκτης που θα σημειώσει τα γκολ που χρειάζεται μια ομάδα από τον φορ του. Η επιστροφή του Ολιβέιρα έστω και για κάποια ματς στο φινάλε της σεζόν, τώρα ιδιαίτερα που ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του ακόμα τρεις διοργανώσεις, λύνει τα χέρια του Λουτσέσκου. Πάνω απ’ όλα όμως είναι μια ευχάριστη είδηση για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από τον τραυματισμό του πριν καλά – καλά μάθει τα ονόματα των συμπαικτών του.

 Με τον Ολιβέιρα υγιή ο ΠΑΟΚ δεν θα χρειαστεί να βγει στην αγορά εκ νέου για να ψάξει βασικό σέντερ φορ. Είναι πιθανό να ψάξει για ενίσχυση, αφού δεν είναι καθόλου βέβαιο πως Τσόλακ και Ακπομ θα βρίσκονται στην Τούμπα την επόμενη σεζόν, αλλά με τον Ολιβέιρα στην κορυφή λύνει ένα πρόβλημα που τον ταλαιπώρησε αρκετά μέσα στη χρονιά. Και λύνει και τα χέρια του Λουτσέσκου όσον αφορά στον γενικότερο μεταγραφικό σχεδιασμό.