Σε ειδικά διαμορφωμένο κελί, δίπλα στο αναρρωτήριο των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού, κρατείται από χθες η Ρούλα Πισπιρίγκου, μετά την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα να την κρίνουν προσωρινά κρατούμενη για τη δολοφονία της εννιάχρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Τα απειλητικά μηνύματα κατά της ζωής της από κρατούμενες στις φυλακές Ελαιώνα για την ειδεχθή πράξη που της αποδίδεται, αλλά και το γεγονός ότι εξακολουθεί να είναι σε εξέλιξη η έρευνα ήταν οι δύο λόγοι για τους οποίους επελέγη ο Κορυδαλλός για την κράτησή της φερόμενης ως παιδοκτόνου. Και πάλι, όμως, δεν έλλειψε η ένταση. Συγκεκριμένα, κατά τη μεταγωγή της 33χρονης στο σωφρονιστικό κατάστημα, πλήθος που ήταν συγκεντρωμένο έξω από αυτό την αποδοκίμασε έντονα, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι αυξημένα σε κάθε βήμα της μέχρι το κελί. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρούλα Πισπιρίγκου με την είσοδό της στις φυλακές πέρασε συνέντευξη από τη διευθύντρια και την επιβλέπουσα εισαγγελέα. Αμέσως μετά την εξέτασαν γιατροί, με την ίδια να υπογράφει ότι είναι υγιής, ωστόσο, έδειχνε – για πρώτη φορά από τη σύλληψή της – φοβισμένη και ξέσπασε σε κλάματα μόλις πέρασε την πύλη των φυλακών.

Το κελί που έχει διαμορφωθεί για την κράτησή της βρίσκεται στη ΣΤ’ πτέρυγα των γυναικείων φυλακών, όπου κρατούνται και οι καταδικασθέντες για εγκλήματα τρομοκρατίας, αλλά είναι ατομικό και σε πλήρη απομόνωση. Η 33χρονη θα είναι σε διαρκή επιτήρηση για τη δική της προστασία έναντι των υπόλοιπων κρατουμένων, ενώ θα προαυλίζεται μόνη της προκειμένου να βρίσκεται σε απόλυτα ασφαλές περιβάλλον και θα μπορεί να βλέπει μόνο τον δικηγόρο της. Πρώτο της αίτημα προς τους υπεύθυνους των φυλακών ήταν να έχει τηλεόραση, ούτως ώστε να μπορεί να παρακολουθεί τις εξελίξεις της υπόθεσηής της. Η ίδια είναι μανιώδης καπνίστρια και έξω από το κελί της υπάρχει φύλακας που κρατά τον αναπτήρα, ενώ υπάρχει και καρτοτηλέφωνο για να μπορεί να επικοινωνεί όταν το θέλει. Η πρώην γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, πάντως, με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα διέψευσε όσα ακούστηκαν περί πολυτελούς κελιού, αναφέροντας πως από το 2020 δεν υπάρχουν τέτοια κελιά στις φυλακές της χώρας.