Ο Ιωνικός παρουσιάστηκε σοβαρός και αποφασισμένος στην Τρίπολη, επικράτησε του Αστέρα με 3-2 και «καθάρισε» με την υπόθεση παραμονή. Ο σαββατιάτικος αγώνας είχε λίγες φάσεις, παρ’ όλα αυτά χόρτασε το φίλαθλο κοινό με πολλά γκολ. Το πρώτο μέρος βρήκε τον Αστέρα να κάνει την τέλεια εκκίνηση με γκολ στο 5′ (Ριέρα) αλλά τον Ιωνικό να αντιδράει υποδειγματικά μετά το 20′ και με μία άψογη εκτέλεση κόρνερ και εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ να βάζει τις βάσεις για την ανατροπή πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια, με σκόρερ τους Τσιγκρίνσκι και Μάντζη. Στο 51ο λεπτό, ο Μάντζης χρίστηκε για δεύτερη φορά σκόρερ κάνοντας το 3-1 και η διαφορά των δύο γκολ έγειρε ουσιαστικά την πλάστιγγα υπέρ των Νικαιωτών, που εφαρμόζοντας ένα σεμιναριακό αμυντικό πλάνο επέτρεψαν ελάχιστες φάσεις στον Αστέρα και έφυγαν με μία σπουδαία νίκη με 3-2 (μείωσε ο Μουνάφο) που τους φέρνει μία ανάσα από το να γραπώσουν το εισιτήριο της παραμονής στη μεγάλη κατηγορία.

Αστέρας Τρπίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Ρούμπεν Γκαρθία, Χριστόπουλος, Αντζουλάς, Αλβαρες, Βαλιέντε (79′ Ιγκλέσιας), Σανταφέ (46′ Μουνάφο), Σόνι (60′ Σίτο), Ριέρα (46′ Κρέσπι), Τιλίκα, Μπενίτο (60′ Μπαράλες).

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Ρομαό (88′ Τσιριγώτης), Τσιγκρίνσκι, Σάντσες, Μύγας, Βαλεριάνος, Κάνιας, Αοσμαν (82′ Γκοτσούλιας), Ντάλσιο (62′ Κιάκος), Λένις (46′ Τουράμ), Μάντζης (82′ Καμπράλ).

N.K.