Είχε κάνει το ντεμπούτο του στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες στην κανονική περίοδο, μπαίνοντας ως αλλαγή για μόλις τέσσερα λεπτά. Επαιξε άλλα 18 λεπτά και πάλι σαν αλλαγή την τελευταία αγωνιστική, στο 2-1 απέναντι στον Ολυμπιακό στο Βικελίδης. Δεν είχε πάρει φανέλα βασικού ούτε στο ξεκίνημα των πλέι οφ. 21 λεπτά στο Φάληρο την πρώτη αγωνιστική, μόλις τέσσερα με τον Παναθηναϊκό τη δεύτερη, στον πάγκο απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα την τρίτη αγωνιστική των πλέι οφ. Η δική του ώρα ήταν στο Ολυμπιακό Στάδιο κόντρα στην ΑΕΚ.

Ο Μπούργος ανακοίνωσε την ενδεκάδα, ο Πάλμα ήταν στο αριστερό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής και η πρώτη του φορά στην ενδεκάδα ήταν ιδανική. Συνδυάστηκε με δικό του γκολ, με το οποίο άνοιξε το σκορ, και με μια μεγάλη νίκη του Αρη με 2-1 που τον στέλνει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Παρθενική εμφάνιση στην ενδεκάδα, παρθενικό γκολ και για πρώτη φορά ένας πανηγυρισμός που μάλλον θα… καθιερώσει ο μεσοεπιθετικός από την Ονδούρα. Πολλοί, μάλιστα, αναρωτήθηκαν τι… εννοεί με τον συγκεκριμένο πανηγυρισμό, με τον Πάλμα να ακουμπάει το ένα χέρι του πάνω στο άλλο και να κάνει τη μορφή μιας πάπιας.

Ο πανηγυρισμός της… πάπιας είναι κάτι που συνήθιζαν να κάνουν ο Πάλμα και οι συμπαίκτες του στη Βίντα, στην προηγούμενη ομάδα που αγωνιζόταν. Επειτα από σχεδόν κάθε γκολ, οι ποδοσφαιριστές της ομάδας από την Ονδούρα σχημάτιζαν την πάπια προκειμένου να δείξουν στους αντιπάλους τους ότι τους… ενοχλούν. «Ετσι τους… ενοχλούμε. Είναι σαν να λέμε ότι δεν μπορούμε να τους κάνουμε τη χάρη κι ότι οι άλλοι δεν μπορούν να μας αντιμετωπίσουν», είχε αναφέρει σε παλαιότερη συνέντευξή του ο Λουίς Πάλμα, όταν είχε ερωτηθεί για τον συγκεκριμένο πανηγυρισμό.

ΠΑΟΚ και κορωνοϊός

Η επομένη της νίκης απέναντι στην ΑΕΚ βρήκε τον Αρη στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα για πρώτη φορά. Εφερε ενθουσιασμό στις τάξεις της ομάδας και σίγουρα μεγαλύτερη προοπτική για το μέλλον και τον στόχο που υπάρχει, που δεν είναι άλλος από την έξοδο στην Ευρώπη. Αλλά η εβδομάδα μόνο θετικά δεν ξεκίνησε, καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού αυξήθηκαν και ακολουθεί ντέρμπι με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Οπως ενημέρωσε επίσημα η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ, σε ελέγχους που έγιναν βρέθηκαν τρία κρούσματα μέσα στην ομάδα. Δεν αποκλείεται πλέον να ληφθούν ξανά μέτρα, προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω διασπορά.

Β.Μ.