Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία πώλησης της Τσέλσι. Τα τέσσερα σχήματα που συνεχίζουν να τη διεκδικούν θα πρέπει να καταθέσουν μέχρι την Πέμπτη 14 Απριλίου την τελική τους πρόταση. Στη συνέχεια η αμερικανική τράπεζα Raine Group που τρέχει τη διαδικασία θα παρουσιάσει την πιο ενδιαφέρουσα πρόταση στην Ντάουνινγκ Στριτ. Η κυβέρνηση θα πρέπει να εγκρίνει τον ενδεχόμενο αγοραστή με την έκδοση νέας άδειας από το υπουργείο Οικονομικών για την ολοκλήρωση της πώλησης.

Προηγουμένως όμως οι δυνητικοί νέοι ιδιοκτήτες θα πρέπει να πάρουν το «ΟΚ» από τον ίδιο τον σύλλογο αλλά και την Πρέμιερ Λιγκ.

Το τίμημα αναμένεται να ξεπεράσει τα τρία δισ. ευρώ και φαβορί θεωρούνται η οικογένεια Ρίκετς που κατέχει τους Chicago Cubs και ο συνιδιοκτήτης των Los Angeles Dodgers Τεντ Μπέλι που έχει ενώσει τις δυνάμεις του με τον αμερικανό επιχειρηματία Μαρκ Ουόλτερ και τον Βρετανό Τζόναθαν Γκόλντστάιν.  

Η τελική απόφαση θα γίνει γνωστή στο τέλος Απριλίου και θα επιτρέψει στην Τσέλσι να επιστρέψει στην κανονικότητα. Σημαντική εξέλιξη θεωρείται το γεγονός πως όλα τα ενδιαφερόμενα επιχειρηματικά σχήματα επιθυμούν να διατηρήσουν στη θέση της τη γενική διευθύντρια του κλαμπ  Μαρίνα Γκρανόφσκαγια, εκ των στενών συνεργατών του Ρόμαν Αμπραμόβιτς η οποία έκανε εξαιρετική δουλειά στον μεταγραφικό τομέα.