Τι χρειάζεται πρώτα και πάνω απ’ όλα ο ΠΑΟΚ για να καταφέρει να αυξήσει τις ελπίδες του για πρόκριση στα ημιτελικά απέναντι στη Μαρσέιγ; Υπομονή. Σε κάθε συνθήκη που θα του παρουσιαστεί, σε κάθε περίσταση που θα κληθεί να αντιμετωπίσει. Ακόμα και αν δεχτεί πρώτος γκολ, το οποίο θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο την ήδη πολύ δύσκολη αποστολή του. Ο κανονισμός που ισχύει φέτος για πρώτη φορά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και δεν μετράει το εκτός έδρας γκολ, σε τέτοιες περιπτώσεις όπως αυτή στον ΠΑΟΚ επί της ουσίας δυσκολεύει το έργο της ομάδας που έχει βρει γκολ μακριά από το γήπεδό της και έχει το δεύτερο ματς στην έδρα της.

Οπως ακριβώς συμβαίνει με τον ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή. Η Μαρσέιγ έχει ουσιαστικά μια «καθαρή» νίκη στα χέρια της. Και καλείται να τη διαχειριστεί με την πίεση να είναι στον αντίπαλο. Αν ο ΠΑΟΚ μπει στο γήπεδο με στόχο να επιτεθεί από το ξεκίνημα για να βρει οπωσδήποτε ένα γκολ, θα μείνει εκτεθειμένος. Δεν θα το κάνει γιατί ο Λουτσέσκου δεν θα επιτρέψει να συμβεί. Ο Ρουμάνος γνωρίζει καλά πως αν η Μαρσέιγ… μυριστεί αίμα, θα βρει ακριβώς αυτό που ψάχνει. Και θα τελειώσει την πρόκριση μια και καλή.

Δεν έκανε τυχαία τη χθεσινή αναφορά ο ρουμάνος προπονητής: «Είναι η δεύτερη καλύτερη ομάδα της Γαλλίας, πίσω μόνο από την Παρί Σεν Ζερμέν». Σαν να έλεγε πως χωρίς τα αμέτρητα εκατομμύρια των Παριζιάνων, οι Μασσαλοί θα ήταν οι πρωταθλητές Γαλλίας. Κατέβασε τον πήχη των προσδοκιών ο Λουτσέσκου και για να διατηρήσει στο έδαφος τα πόδια και το μυαλό των παικτών του και για να δείξει στον κόσμο πως θα είναι υπέρβαση αν ο ΠΑΟΚ προκριθεί. Που θα είναι. Γιατί το φαβορί είναι ξεκάθαρο και είναι η Μαρσέιγ. Οι Μασσαλοί πάνε για την υποχρέωση, ο ΠΑΟΚ για το… όνειρο.