Η εικόνα του Κώστα Τσιμίκα με το βραβείο του «Player of the Match» στα χέρια αμέσως μετά τον προχθεσινό αγώνα της Λίβερπουλ με την Μπενφίκα για το Τσάμπιονς Λιγκ είναι από τις πιο όμορφες που έχουμε δει εφέτος και σχετίζονται με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν βλέπεις κάθε μέρα έναν έλληνα ποδοσφαιριστή να αναδεικνύεται πολυτιμότερος παίκτης σε ένα παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ και μάλιστα προημιτελικό.

Πολύ περισσότερο, δεν βλέπεις συχνά έλληνα ποδοσφαιριστή στον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Μόνον ο Ακης Ζήκος έχει απολαύσει αυτή την εμπειρία με τη Μονακό κι ο Τσιμίκας θα γίνει ο δεύτερος αν ο πανούργος Εμερι δεν κάνει τη ζημιά στη Λίβερπουλ, που είναι το μεγάλο φαβορί στον ημιτελικό με τη Βιγιαρεάλ.

Είναι μεγάλη υπόθεση η εμφάνιση που έκανε ο Κώστας προχθές το βράδυ. Κυρίως για τον ίδιο, που έδειξε ότι εκτός από τα σπουδαία ποδοσφαιρικά χαρίσματά του, διαθέτει κι έναν πολύ δυνατό χαρακτήρα.

Δεν είναι εύκολο αυτό που κάνει. Την περσινή σεζόν, πρώτη του στο Ανφιλντ, δεν έπαιξε παρά ελάχιστα. Και φέτος βρίσκεται στη σκιά του Αντι Ρόμπερτσον. Αυτός είναι ο βασικός αριστερός μπακ της Λίβερπουλ και δεν βγαίνει από την ενδεκάδα παρά μόνο αν υπάρχει ανάγκη να πάρει μερικές ανάσες ή αν τραυματιστεί. Οσο καλά κι αν παίξει τις φορές που ο Κλοπ του δίνει την ευκαιρία, ο Τσιμίκας ξέρει ότι στο επόμενο παιχνίδι πάλι στον πάγκο θα καθήσει. Αλλά δεν πτοείται. Οταν μπαίνει στο γήπεδο, δίνει πάντα αυτό που πρέπει και είναι από τους διακριθέντες.

Αυτό χρειάζεται μεγάλη ψυχική δύναμη για να το κάνεις. Διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Τσιμίκας έφυγε από την Ελλάδα ως βασικός και περίπου αναντικατάστατος στον Ολυμπιακό. Κι από τη μια στιγμή στην άλλη κλήθηκε να γίνει παγκίτης. Στη Λίβερπουλ βεβαίως, μια από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου, αλλά για τους ποδοσφαιριστές από κάποια στιγμή και μετά τα ονόματα των ομάδων δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία. Θέλουν να παίζουν.

Ο Τσιμίκας ανταποκρίνεται μια χαρά σε αυτή την αλλαγή και εκμεταλλεύεται την παρουσία του στη Λίβερπουλ για να μάθει και να γίνει καλύτερος. Πράγμα που θα ωφελήσει τον ίδιο πρώτα απ’ όλα, αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο.